Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meşale Derneği’nden iddialara cevap

Malatya Meşale Derneği tarafından yapılan açıklamada, son günlerde derneklerinin muğlak ifadeler ve takma isimlerle hedef alındığını belirtildi.Malatya Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında Meşale Derneği Kurucu Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Meşale Derneği’nden iddialara cevap

Malatya Meşale Derneği tarafından yapılan açıklamada, son günlerde derneklerinin muğlak ifadeler ve takma isimlerle hedef alındığını belirtildi.

Malatya Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında Meşale Derneği Kurucu Başkanı Salih Büker ve yönetim kurulu üyeleri, son günlerde derneklerine yönelik karalama kampanyasının yürütüldüğünü belirtti. Büker, dernekleri ile ilgili eleştirilere yanıt vererek, “Makam ve mevki sahiplerinin bulundukları yeri benimsememiş olması, bu yerlerden şahsi çıkar ve menfaat elde etmeye çalışması bir yana, elde ettikleri gücü kullanarak iftiraya yeltenmeleri her türlü hakkaniyet ölçüsünden uzak düşmektedir. Haksız ithamlarda bulunmak, kamuoyunu yalan yanlış iftiralarla meşgul etmek, genel ahlak kurallarına uygun olmamakla birlikte hukuka da aykırılık teşkil etmektedir. Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki müddei, iddiasını ispatla mükelleftir. Bu vesileyle son zamanlarda derneğimiz aleyhinde başlatılan kara propagandaya karşı hukuk mücadelesi başlatacağımızı belirtir, mezkur iddia sahiplerinin iddialarını ispat etmedikleri takdirde kamuoyunca müfteri sıfatı ile anılacaklarını kendilerine hatırlatmak isteriz” ifadelerine yer verdi. Son günlerde derneklerinin muğlak ifadeler ve takma isimlerle hedef alındığını üzüntüyle takip ettiklerini belirten Büker, “Söz konusu şahıslar iddialarında o derece tutarsızdırlar ki açık açık konuşmaya cesaret edememekte, iftiralarının altını dolduramadıkları gibi yalan yanlış beyanlarda bulunurken herhangi bir utanma belirtisi de göstermemektedirler. Madem Malatya’mızda FETÖ/PDY benzeri yapılanmalar olduğu iddiası mevcuttur, bu iddianın sahiplerinin konuyu derhal yargıya intikal ettirmeleri gerekmektedir’ dedi.

Büker açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bir kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun başkanlığını yürüten kişinin görevi, bulunduğu makamın kendisine yüklediği sorumlulukları yerine getirmektir. Bu kişiler kendilerini bu göreve getirenlerin haklarını korumak ve kuruluşun faaliyetlerini yerine getirmekle yükümlüdürler. Malatya’mızda yaşanan hadiseler hakkında fikir beyan etmek herkesin hakkı olduğu gibi bulunduğu makamın adını kullanarak iftira yollu fikirler beyan etmek kimsenin hakkı ve hududu değildir. Ortaya atılan iddiaların meşru kabul edilebilmesi için öncelikle ispat edilmesi gerekmektedir. Sözlerinin ağırlığına güvenmeyerek meseleye Malatya milletvekillerini ve Cumhurbaşkanımızı alet etmeye çalışmak ise başlı başına bir hadsizliktir. Siyasetten rol çalmaya çalışmak halihazırda siyasi emellerin bulunduğuna da işarettir. Madem ki amaç siyaset yapmaktır, bunun yolu mevcut siyasi partilerin çalışmalarına dahil olmaktan geçer. Mademki amaç gerçeklerin ortaya çıkarılmasıdır; bunun yolu yargı organlarına başvurmaktan geçer. Amaç iftira ile sözünü yükseltmekse bu söz, niteliği itibariyle düşük, seviyesiz ve mesnetsizdir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.