Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Bayramı’nda barış mesajları

Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi’ne geçtiğimiz yıl giren İzmir’in Selçuk ilçesi, bu yıl da Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Bayramı’nın Türkiye’de kutlandığı yerlerden biri oldu.Her yıl 15 Ağustos’ta kutlanan Meryem Ana’nın...

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2016 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2016 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi’ne geçtiğimiz yıl giren İzmir’in Selçuk ilçesi, bu yıl da Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Bayramı’nın Türkiye’de kutlandığı yerlerden biri oldu.
Her yıl 15 Ağustos’ta kutlanan Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Bayramı, İzmir’in Selçuk ilçesinde Bülbül Dağı’ndaki Meryem Ana Evi ve Şirince’deki Dimitrous Kilisesinde kutlandı. Türkiye’nin çeşitli illerinden ve çeşitli ülkelerden gelen yüzlerce Katolik, Meryem Ana Evi’ndeki ayine katılırken, çok sayıda Ortodoks da Şirince Dimitrous Kilisesindeki ayine katıldı. Her iki ayinde de dostluk ve barış mesajları verildi.
Ayine İtalya İzmir Başkonsolosu Luigi İanuzzi ile Vatikan’dan gelen Papa’nın özel temsilcisi bir papaz da katıldı. Meryem Ana Evi ve Şirince Dimitros Kilesinde yapılan ayinlere katılanlara kutsanmış ekmek, incir, üzüm ve çeşitli meyveler verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.