Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meryem Ana’da Paskalya Ayini

Hristiyanların en önemli ve en eski bayramı olan Paskalya kutlamaları Selçuk Meryem Ana Evi’nde de kutlandı. Katolik Hristiyanların katıldığı ayini Polonyalı Rahip Gover Maciej Sokolowksi yönetti. Ayin öncesi Meryem Ana Evi çevresinde Türkiye’deki...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2016 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2016 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hristiyanların en önemli ve en eski bayramı olan Paskalya kutlamaları Selçuk Meryem Ana Evi’nde de kutlandı. Katolik Hristiyanların katıldığı ayini Polonyalı Rahip Gover Maciej Sokolowksi yönetti. Ayin öncesi Meryem Ana Evi çevresinde Türkiye’deki diğer kiliselerde olduğu gibi alınan sıkı güvenlik tedbirleri dikkat çekti.
Hz. İsa çarmıha gerildikten sonra 3. günde dirilişi sebebiyle Hristiyanlar için kutsal olan bugünde de barış ve kardeşlik mesajları verildi. Paskalya Bayramı için düzenlenen ayin için sabah saatlerinde Meryem Ana Evi’ni dolduran Hristiyanlar Gover Maciej Sokolowksi tarafından düzenlenen ayinde İngilizce ilahiler söyledi, dualar okudular.
Paskalya Bayramı için düzenlenen ayin sonrası gazetecilere açıklama yapan Rahip Gover Maciej Sokolowksi, Türkiye’de yaşanan terör olaylarından dolayı gelecek kişi sayısının az olacağını tahmin etmesine rağmen katılımdan memnun olduğunu ifade ederek; Tüm Hristiyanların Paskalya Bayramı’nı kutladı. Sokolowksi, "Bu sene gerçekten çok güzel bir bayram yaşadık” dedi.
Avrupa’da yaşanan terör olaylarına da değinen Rahip Sokolowski yaptığı açıklamada, Avrupa’da terör olayları gündeme gelmesine rağmen Türkiye’de güvenli bir şekilde ibadet edebildiklerini kaydetti. Rahip Sokolowski, “İyi ki Meryem Ana da Jandarma ve askerler bizi çok güzel bir şekilde koruyorlar. Bu yüzden korkmuyoruz. İnsanlar kendilerini evlerinde gibi hissediyorlar” diye konuştu.
Paskalya Bayramı için 25 Mart gecesi saat 21.00’den itibaren ayin başladığını hatırlatan Rahip Sokolowski, "Bugün devam ediyoruz. Meryem Ana Evi sadece Hristiyanlar için değil; Müslümanlar için de çok kutsal bir yer. Görüyorum ki; Tanrı bize öncelikle bu kutsal yer, daha sonra bu Paskalya sayesinde çok büyük bir lütuf veriyor. Öncelikle beraberlik için, beraber yaşamak için Paskalya bir köprü gibi oldu. Hristiyanlara göre inanıyoruz ki, İsa dirildi. Üç gün mezarlıkta kaldı. Ama sonra karanlığı yok etti. Bu diriliş sayesinde biz Hristyanlar olarak buradayız. O dirilmeseydi biz de olmazdık. Bu sevgi sayesinde Tanrı bize güç veriyor. Türkiye’de birlik için, kardeşlik için Mesih İsa bize güç veriyor. Tüm Hristiyanların Paskalya Bayramını kutluyorum” dedi.
Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ve ayine katılmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Hıristiyan vatandaşlar, tüm Hıristiyanların Paskalya Bayramını kutladılar.
Ayinin ardından Meryem Ana Evi’nde vatandaşlara Paskalya Bayramı’na özel boyanmış yumurtalar ve Paskalya çörekleri dağıtıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.