Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersinliler yine meydanlarda

Dün akşam Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde bir grubun darbe girişiminde bulunması üzerine meydanlara çıkan Mersin vatandaşlar, bugünde alanları doldurdu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin çağrısına kulak verin Mersinliler,...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 22:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 22:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dün akşam Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde bir grubun darbe girişiminde bulunması üzerine meydanlara çıkan Mersin vatandaşlar, bugünde alanları doldurdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin çağrısına kulak verin Mersinliler, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak darbe girişimine tepki gösterdiler. Vatandaşlara Mersin Valisi Özdemir Çakacak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da destek verdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla alanı dolduran kalabalığa hitap eden Vali Özdemir Çakacak, dün akşam saatlerinde TSK içine yuvalanmış bir grubun devlete, hükümete, demokrasiye bir darbe teşebbüsü gerçekleştirdiğini hatırlattı. Bu girişimin bütün millete yapıldığını belirten Çakacak, "Ancak kanunsuz emre uymayan TSK’nın şerefli personeli, emniyet teşkilatının kahraman polisleri ve hiçbir zaman millet iradesine boyunduruk vurmak isteyenlere karşı her zaman dik durmuş yüce Türk milletinin sağduyusuyla, vakur duruşuyla bu darbe girişimi püskürtülmüştür. Bu devlet, bu cumhuriyet Kurtumluş Savaşında, Çanakkale Savaşında birlik, beraberlik ve kardeşlik üzerine kurulmuştur. Çanakkale’de ülkenin 4 bir yanından gelen kahramanlar, imkansızlıklar içerisinde ne kadar büyük bir destan yazdıklarını bütün dünya gördü. Bu milletin birliğini, beraberliğini asla ve asla bozamayacağını Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşında bütün dünya görmüştür" dedi.
"Bu meydanlar artık demokrasi meydanıdır"
Bu milletin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini geçmişte bozmak isteyenlerin olduğunu hatırlatan Çakacak, "Bugünde bu birlik, beraberlik ve kardeşliği bozmak isteyenler var, yarında olacaktır. Biz birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi şerefli TSK’nın şerefli personeli, kahraman polislerimiz ve yüce Türk milleti bu birliğin, beraberliğin bozulmasına asla ve asla fırsat vermeyecektir. Milletin iradesinin üzerinde hiçbir güç yoktur. Bu meydanlar artık demokrasi meydanıdır. Bu demokrasi meydanlarında toplanan herkese teşekkür ediyorum. Sizler bu meydanda oldukça, bizlerde görevimizin başında bu devletin, bu milletin yücelmesi için elimizden ne geliyorsa sonuna kadar yapacağız. Sizler dik durdukça, bu milleti kimse eğemez" ifadelerini kullandı.
Başkan Kocamaz: "Demokrasi ve cumhuriyet insan onuru için en önemli rejimdir"
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise Türkiye’nin çok zor dönemden geçtiğini ifade etti. Türkiye’nin etrafının ateş çemberi ile çevrili olduğunu vurgulayan Kocamaz, "Mersin’de, ülkemizde göçmen olarak bulunan Suriyelileri hepimiz görüyoruz, biliyoruz. Vatansızlığın ne demek olduğunu onları gördükçe çok daha iyi anlıyoruz. Bizim böyle bir ortamda iç ve dış düşmanların adeta söz birliği edip, bu ülkeyi bölüp parçalamak istediği bir ortamda her zamankinden daha fazla birliği, beraberliğe ihtiyacımız var. Demokrasi ve cumhuriyet insan onuru için en önemli rejimdir. Demokrasimize ve cumhuriyetimize el uzatmak isteyen, bizim bu ülkede barış, huzur ve kardeşlik içinde yaşamamızı istemeyen dahili ve harici bedhahlar her dönemde olmuştur. Belki bundan sonra da olacaktır. Ancak dün gece yaşayan hadise ve insanlarımızın birlikte sokaklara dökülmesi, kendi meselesine, ülkesine ve demokrasiye sahip çıkması gelecek adına hepimizde umut uyandırmıştır" şeklinde konuştu.
Türkiye’nin kanla kurulduğunu ifade eden Kocamaz, "Bizlerde hem rejimimize hem cumhuriyetimize sahip çıkarak, bizden sonraki nesillere Allah’ın izni ile daha müreffeh bir şekilde devredeceğiz. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var dedik. Müştereklerimizi terazinin bir kefesine koyarsak, ayrıntılarımızı diğer kefesine koyarsak inanın ki müştereklerimiz ayrıntılarımızdan çok daha ağır gelecektir. Dolayısıyla bizim paylaşamayacağımız hiçbir problemimiz yok. Bu ülkede sevinci de, kederi de, sıkıntıları da hep birlikte paylaşacağız. İşte dün gece bütün milletimizin sokaklara dökülerek, demokrasiye sahip çıktığı bir gecede Türk milletini bir ferdi olmaktan bir kez daha onur duydum. Gidecek başka yerimiz yok. Allah’ın izni ile birbirimize tahammül göstererek dinine, diline, inancına, rengine, kökenine, doğum yerine aldırmadan bu toprakları bir ortak payda olarak değerlendirip, Allah’ın izni ile bin yıllık kardeşliğimiz nice bin yıllara hep birlikte taşıyacağız" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.