Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin’deki balık ölümleri inceleniyor

MERSİN (İHA) – Mersin Valiliği, Tarsus ilçesinde yaşanan balık ölümlerinin inceleme altına alındığını, inceleme sonuçlanıncaya kadar sahile vuran balıkların toplanmaması gerektiğini açıkladı.Mersin Valiliği’nden yapılan açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2016 20:53
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 20:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MERSİN (İHA) – Mersin Valiliği, Tarsus ilçesinde yaşanan balık ölümlerinin inceleme altına alındığını, inceleme sonuçlanıncaya kadar sahile vuran balıkların toplanmaması gerektiğini açıkladı.
Mersin Valiliği’nden yapılan açıklamada, bazı yazılı ve görsel basın yayın organlarında Mersin’in Tarsus ilçesinde Seyhan Nehri’nin denizle buluştuğu noktada toplu balık ölümleri ve binlerce balığın sahile vurduğuna ilişkin haberlerin yer aldığı hatırlatıldı. Bunun üzerine Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerinin olay yerine intikal ederek su ve ölen balıklardan numune alıp, biyolojik ve kimyasal analiz çalışmalarına başladığı ifade edilen açıklamada, "Ayrıca İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Başkanlığı’ndan bir çevre mühendisi ve bir kimya mühendisi olay yerine intikal ederek, Seyhan Nehri’nde çevre ve su kirliliği ile ilgili incelemelere başlamışlardır. Vatandaşlarımızın inceleme sonuçlanıncaya kadar sahile vuran balıkları almamaları gerekmektedir. Konu üzerinde hassasiyetle durulmakta ve incelemeler devam etmektedir" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.