Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin’de yabancı dildeki tabelalar sökülüyor

Mersin’de Suriyeliler’in işletme sahibi olmalarıyla bazı bölgelerde Arapça tabelaların sayılarının artması üzerine gelen şikayetleri değerlendiren zabıta ekipleri, yabancı dildeki tabelaların sökülmesi için çalışma başlattı. Yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2016 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2016 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin’de Suriyeliler’in işletme sahibi olmalarıyla bazı bölgelerde Arapça tabelaların sayılarının artması üzerine gelen şikayetleri değerlendiren zabıta ekipleri, yabancı dildeki tabelaların sökülmesi için çalışma başlattı. Yapılan denetimlerle son bir ayda 200 işletmenin tabelasının Türkçe olarak değiştirildiği bildirildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından halkın en çok şikayet ettiği konulardan biri olan yabancı tabela kirliliğine karşı çalışma başlatıldı. Özellikle kent genelinde Suriyeli vatandaşların sayılarının artması ve işletme sahibi olmalarıyla birlikte bazı bölgelerde Arapça tabelaların sayılarının artması nedeniyle vatandaşlardan gelen şikayet ve talepleri değerlendiren Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, konuyla ilgili denetimlerini arttırdı. Yabancı tabela kullanımının yoğun olarak görüldüğü Akdeniz ilçesi Silifke Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Kuvayı Milliye Caddesi ve Çakmak Caddesi’nde çalışmalarını yoğunlaştıran zabıta ekiplerinin çalışmaları, vatandaşlar tarafından da olumlu bulunuyor.
Denetimlerini sürdüren zabıta görevlileri, işletme sahiplerine ihtarın ardından 15 günlük süre sonunda tabelanın değiştirilmemesi durumunda söküleceği uyarısında bulundu. Yabancı tabela kullanımıyla ilgili başlatılan çalışmalar sonucunda 200 işletmenin tabelasının değiştirildiği bildirildi.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin 22 Temmuz 2016 tarih ve 727 sayılı kararı ile Belediye Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliği 6. Bölüm madde 8’de belirtildiği üzere “Ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan ya da patent sahibi olan iş yerleri ile konsolosluk gibi resmi kurumların haricindeki yerlerin tanıtıcı levhaları ile camekanları Türkçe olması zaruridir" ifadesinin yer aldığı hatırlatıldı. Açıklamada ayrıca, Mersin Büyükşehir Belediyesi İlan Reklam Uygulama Yönetmeliği’nin 6. maddesinin 29. bendinde yer alan, “Mersin Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan alanlarda tabelaların tamamı ülkemizde kullanılan harflere uygun ve Türkçe olmak zorundadır. Ancak Uluslar arası firmalar ile tescilli markalara ait tabelalar bu tanımın dışındadır. Bunun haricindeki tüm bilgiler Türkçe olmak zorundadır" ibaresi ile işletme sahiplerine tabelaların Türkçe kullanılması zorunluluğu hatırlatarak, 15 günlük süre ile gerekli ihtarın yapıldığı belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.