Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin’de Ömer Halisdemir’in anıt heykeli açıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine sızmış bir grup FETÖ’cü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, komutanı Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’dan aldığı emir doğrultusunda darbeci Tuğgeneral Semih...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2016 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2016 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine sızmış bir grup FETÖ’cü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, komutanı Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’dan aldığı emir doğrultusunda darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi öldürdükten sonra cuntacılar tarafından şehit edilen kahraman Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in anıt heykeli Mersin’de açıldı.
Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, kahraman şehit Ömer Halisdemir’i kentte yaşatmak için heykelini yaptı. Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın talimatıyla yapılan heykel, 13 günde tamamlandı. 4.60 metre yüksekliğindeki heykel Şehitler Parkı’na dikilirken, bugün açılışı yapıldı. Heykelin açılışına; Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile il protokolü ve vatandaşlar katıldı. Açılış öncesi konuşan Başkan Hamit Tuna, Ağustos ayının Türk’ün zaferler ayı olduğunu söyledi. 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi ile başlayan, Anadolu’daki Türk’ün yaşamında birçok zaferler olduğunu belirten Tuna, "Gün olmuş 3 milyon metrekarenin üzerinde bir coğrafyaya hükmetmiş, gün olmuş gerileme döneminde Anadolu coğrafyasında yaşam hakkı tanınmaz duruma gelmiştir. Her zaman bu Anadolu coğrafyasında içeriden ihanet edenler olmuştur. Bu coğrafyadan çok hainler çıkmıştır ama bu millet o hainlerin tamamını bu toprağa gömmüştür. Bu coğrafyada yaşamak çok zor. Her tarafımız tuzak. İçimizde zaman zaman hainler de oluyor ama biz bir ve beraber olduğumuz sürece kimse bizi bölemez, yıkamaz. Ortak paydamız vatan, bayrak olduğu sürece bizim için oynanan bütün oyunları hüsrana uğratacağız" şeklinde konuştu.
"Demokrasi vazgeçilmez unsurumuzdur"
15 Temmuz’da bir başka ihanet şebekesiyle karşı karşıya kalındığını vurgulayan Tuna, "15 Temmuz darbe girişiminde aldığı emri canı pahasına ki bir kahramanlık kendini bekleyen tehlikelerin büyüklüğü ve çokluğu nispetinde kıymet kazanır. Kurtuluş ihtimallerinin sıfır veya sıfıra çok yakın olduğunu bilerek, millet yolunda, kutsal bir dava yolunda mücadeleden yılmayanlar insanlığının üzerinde yükselirler ve Ömer Halisdemir gibi kahraman olurlar. Onun heykelini 30 Ağustos’ta Seyit Onbaşı’nın yanında açmak istedik. Biz ortak paydamıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Demokrasi vazgeçilmez unsurumuzdur. ’En kötü demokrasi, en iyi darbeden iyidir’ diyen düşünürün bu güzel ifadesiyle demokrasimize her ne olursa olsun neye mal olursa olsun bu duruşumuzdan asla ve asla taviz vermeyeceğiz. Gün birlik ve beraberlik günü. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız" ifadelerini kullandı.
"Bu millet hiçbir zaman esaret altında yaşamamıştır"
Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise bugün Büyük Taarruz’un 94. yıl dönümünü kutlamanın büyük bir heyecanı ve coşkusunu yaşadıklarını kaydederek, "O yıllarda cennet vatanımız düşmanlar tarafından işgal edilmiş, bu yüce millet tarihten silinmek istenmiştir. Ancak bu yüce millet tarihte 16 büyük Türk devleti kurmuş, tarihin şafağından beri var olmuş, hiçbir zaman esaret altında yaşamamıştır. Bunu bilmeyenler her türlü imkansızlıklar ve yokluklar içerisinde bu milletin neleri başaracağını bilemiyorlardı ama 94 yıl önce neler yapabileceğimizi gördüler. Bu yüce millet her türlü imkansızlıklar içinde, her türlü yokluklar içinde, zamanın en güçlü denen devletlerine ’Çanakkale geçilmez’ dediler. Bu yüce milletin Çanakkale ruhu, Kurtuluş Savaşı ruhu oldukça milletimizin başını asla ve asla kimse eğemez. Bu yüce millet Çanakkale ruhunu, Kurtuluş Savaşı ruhunu 15 Temmuz gecesi bir kez daha gösterdi. 15 Temmuz gecesinde asker elbisesi giymiş FETÖ’cü teröristler milletin birliğine, kardeşliğine, beraberliğine, demokrasimize, milli iradeye kast ettiler. Bilmiyorlardı ki her türlü farklılıklarını zenginlik olarak gören bu yüce millet Başkomutanımız Cumhurbaşkanımızın milletimizi meydanlara çağırdığında ineceğini. Her zaman o farklılıklarını zenginlik olarak gösteren milletimiz meydanlara indiler. Yüce milletimizle birlikte kanunsuz emri dinlemeyen TSK’nın şerefli subayları, astsubayları, personeli ve emniyet teşkilatımızın cansiparane personeli milletimizle birlikte demokrasimize, vatanımıza kastetmeye çalışanlara gerekli cevabı verdiler" diye konuştu.
"Şehit Ömer Halisdemir, 15 Temmuz gecesinde tarihin akışını değiştiren kahramandı"
Tarihin her döneminde, zor zamanlarda tarihin akışını değiştiren büyük kahramanlar çıktığının altını çizen Çakacak, "İşte Çanakkale’de Seyit Onbaşı tarihin kaderini değiştiren bir kahramandı. Yine aynı şekilde şehidimiz Ömer Halisdemir, 15 Temmuz gecesinde o tarihin akışı değiştiren kahramandı. Komutanının darbecileri karargaha sokmayacaksın, bunun sonunda şehadet var demesini emir diye aldı ve gereğini yaptı. Biz böyle kahramanlara sahip olduğumuz müddetçe, bu yüce milletin başını kimse öne eğemez. Çünkü biz bu topraklarda yaşıyorsak o kahramanların sayesinde yaşıyoruz. Biz bu heykellerin açılışını yapmakla şehit Ömer Halisdemir’e ve diğer kahramanlara olan borcumuzu ödeyemeyiz. Allah vermesin ama 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi vatanımıza, demokrasimize, milli birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize, milli irademize kastetmek isteyenler olduğu zaman bizler aynı şekilde daha da fazla olarak bu meydanları doldurabiliyorsak, birlik ve beraberliğimize her koşulda sahip çıkıyorsak bu kahramanlara bir nebze olsun borcumuzu ödemiş kabul ederiz" dedi.
Konuşmaların ardından şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in heykelinin açılışı yapıldı. Açılışın ardından Vali Çakacak tarafından, şehidin memleketinden getirilen bir kavanoz toprak, heykelin önündeki toprağa döküldü. Vatandaşlar ise şehit Halisdemir’in heykeli ile bol bol fotoğraf çektirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.