Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin’de köylülerin ’2-B’ tepkisi

Mersin’in Erdemli ilçesinde köy iken ’Büyükşehir Yasası’ ile mahalleye dönüştürülen Sarıkaya’da vatandaşlar, 2-B fiyatlarına tepki gösterdiler.Köylüler, üzerlerinde "Sarıkaya köyü milli emlak müdürlüğü tarafından satılıktır....

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2016 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2016 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin’in Erdemli ilçesinde köy iken ’Büyükşehir Yasası’ ile mahalleye dönüştürülen Sarıkaya’da vatandaşlar, 2-B fiyatlarına tepki gösterdiler.
Köylüler, üzerlerinde "Sarıkaya köyü milli emlak müdürlüğü tarafından satılıktır. Halk için 2 milletvekili 1 genel müdür etmiyor" yazılı pankartla birlikte, ’bu tarla bugün benim acep yarın kimin olacak’, ’camimizin yeri bari tapulu’, ’dedemden kalan tarla torunuma kalmayacak’ yazılı dövizlerle yürüyüşlerini gerçekleştirdi.
Çektikleri görüntüleri ise sosyal medya hesaplarından paylaşan köylüler, seslerini duyurmaya çalışıyor.
Yürüyüş sonunda bir açıklama yapan köy muhtarı Mustafa Ulak, vatandaşların 1. bölge dönüm fiyatının 60 bin lira, 2. bölge dönüm fiyatının 50 bin ve 3. bölge dönüm fiyatının 38 bin lira olmasına tepki gösterdiğini belirtti. Ulak, "Köylülerimiz sesimizi duyurmak için, Sayın Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurmak için burada toplanmış bulunuyor. Burada amacımız herhangi bir şov yapmak, gündem yapmak değil, tek isteğimiz adalet. Sarıkaya köyü Mersin’e 70 kilometre mesafede. Erdemli’ye 35 kilometre. Bin 300-bin 400 rakımı var. Sarıkaya’da 2 bin 270 parsel var. 2 bin 465 dönüm arazi var. Bu fiyatla milletin bu arazileri alması imkansız" dedi.
Köylerinin 400 yıllık olduğunu ifade eden bir vatandaş ise, "Şu an 2-B denen arazileri dedelerimiz elleriyle tırnaklarıyla bu hale getirdi. Bunları çavdarlı buğday ekmek için bu toprakları ayıkladılar. Köyde en büyük gelir bin 500 lirayı bulmuyor. Ben emekliyim, 3,5 dönüm üzerime arazi yazılmış. 67 yaşında bir adam olarak 5 yıllık emeklilik maaşımı vermem lazım" diye konuştu.
Köyün eski muhtarlarından Ahmet Ergen ise, "Bu köyde 500 liraya kimsenin almayacağı yer var. Devletin kendi elinde kalır. Köylü haliyle tepki halinde. Sesimizi duyurmak istiyoruz. Devletimiz büyüktür devletimizden adalet ve hakkaniyet istiyoruz" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.