Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin’de çocuklarda demokrasi nöbetinde

15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından meydanlara çıkan Mersinli vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanında demokrasi nöbetlerini sürdürüyor. Çocuk, genç, yaşlı, kadın demeksizin 8 gündür meydanları boş bırakmayan Mersinliler,...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 23:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 23:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından meydanlara çıkan Mersinli vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanında demokrasi nöbetlerini sürdürüyor. Çocuk, genç, yaşlı, kadın demeksizin 8 gündür meydanları boş bırakmayan Mersinliler, demokrasi nöbetlerini sürdüreceklerini ifade ettiler.
15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "meydanlara çıkın" sözü üzerine 8 gündür meydanları boş bırakmayan vatandaşlar, demokrasi nöbetlerini sürdürüyor. Mersin’de de 15 Temmuz’dan beri Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi nöbetlerini sürdüren Mersinliler, açtıkları afişlerle, attıkları sloganlarla darbe girişimine tepki gösteriyorlar. Çocuk, genç, yaşlı, kadın demeksizin her kesinden insanın bir araya geldiği meydanda, birliktelik mesajları veriliyor. Özellikle yaşlılar ve çocuklar adeta herkese demokrasi dersi verirken, söyledikleri sözlerle de insanları duygulandırıyorlar. Meydanda bulunan bir çocuğun, "Vatan için buradayım. Çünkü ben burada yaşıyorum ve onu koruyacağım" ifadeleri ile yaşlı bir amcanın, "Buraya ölmeye geliyoruz, canımızı feda ederiz" ifadeleri duyanları duygulandırdı. Meydanlara ayrıca engelli vatandaşlarda katılarak, demokrasiye sahip çıkıyorlar. Ayrıca yurt dışından gelip Mersin’de bulunan Türk vatandaşlar da meydanlara gelerek, demokrasiye sahip çıkıyorlar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.