Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin Şehitliği’nde anaların gözyaşı dinmedi

Mersin Şehitliği’nde Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende anaların gözyaşları hiç dinmedi. Özellikle evlatları 2016 yılındaki terör olaylarında şehit olan annelerin yaşadıkları acı, törene katılanları da hüzne boğdu....

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin Şehitliği’nde Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende anaların gözyaşları hiç dinmedi. Özellikle evlatları 2016 yılındaki terör olaylarında şehit olan annelerin yaşadıkları acı, törene katılanları da hüzne boğdu. Mersin’in son şehidi Çevik Kuvvet Polisi Fırat Palamut’un annesi Hülya Topal Açıkbaş, oğlunun mezarı başında fenalaşınca sağlık görevlileri müdahale etti.
Mersin Valiliği tarafından Mersin Şehitliği’nde düzenlenen ve hüznün hakim olduğu törene, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, eşi Kevser Çakacak ile birlikte katılırken, Garnizon Komutanı Vekili İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Uyan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, protokol üyeleri, sivil ve askeri erkan ile şehit yakınları katıldı. Mersin İl Müftülüğü görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ve İl Müftüsü Ali Melek’in okuduğu duayla başlayan törende, Vali Çakacak, eşi Kevser Çakacak, Başkan Kocamaz, Tuğamiral Demirhan ve beraberindekiler, şehit mezarlarını tek tek gezerek, mezarlara karanfil bıraktılar. Vali Çakacak, evlatlarının mezarları başında dua eden şehit yakınlarıyla da yakından ilgilendi.
Anaların gözyaşları hiç dinmedi
Öte yandan, şehit aileleri bir bayrama daha evlatlarının mezarları başında hüzünle girmenin üzüntüsünü yaşarken, özellikle 2016 yılındaki terör olaylarında oğulları şehit düşen annelerin gözyaşları ise hiç dinmedi. Adana Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevliyken geçici görevle gittiği Şırnak’ın Silopi ilçesinde 5 Nisan tarihinde teröristlerin ekip aracına yaptığı roketli saldırısı sonucu ağır yaralanan ve 23 Mayıs 2016 tarihinde şehit olan 3 yıllık Çevik Kuvvet Polisi 25 yaşındaki Fırat Palamut’un annesi Hülya Topal Açıkbaş, oğlunun mezarı başında gözyaşlarına boğuldu. Şehidin nikah kıydığı ancak düğününü yapamadığı eşi Burcu Palamut ile yakınlarının sakinleştirmeye çalıştığı anne Açıkbaş, fenalaşınca sağlık görevlileri müdahale etti. Annenin tansiyonunu ölçen sağlık görevlileri, Açıkbaş’ı mezar başından kaldırarak arabaya bindirdiler.
25 Şubat 2016 tarihinde Şırnak’ta sivil kıyafeti ile marketten alışveriş yaptığı sırada teröristlerce şehit edilen ve 7 günlük bebeğini bir kez görebilen Jandarma Astsubay Ömer Koca’nın (27) annesi Ayşe Koca’nın gözyaşları da tören boyunca hiç dinmedi.
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda 27 Şubat 2016’da şehit düşen Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa’nın ailesinin, o tarihte 2,5 aylık olan minik kızı Ahsen’i de törene getirmeleri dikkat çekti. Annesi Nadiye Çiğa’nın kucağında, yaşananlardan habersiz etrafı izleyen minik Ahsen, törene katılanların da ilgi odağı oldu.
“Huzur içinde yaşamamızı şehitlerimize borçluyuz”
Tören bitiminde gazetecilere açıklama yapan Vali Çakacak, bereketin, mağfiretin, kurtuluşun simgesi olan Ramazan ayını bitirip Ramazan Bayramı’na erişildiğini söyledi. Arife günü öncelikle şehitleri ziyaret ettiklerini belirten Çakacak, “Önce şehitlerimizle bayramlaşıyoruz. Şehitlerimizin manevi huzurunda, ülkemizin birliği, beraberliği, huzuru için dua ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Biz bugün bu cennet vatanımızda huzur içerisinde yaşıyorsak öncelikle bunu şehitlerimize borçluyuz. Onlar bu vatanın bekası, ülkenin huzuru, birlik, beraberliğimiz için kutsal değerler uğruna hayatlarını ortaya koydular. Onlara millet olarak ne yapsak azdır. Allah mekanlarını cennet eylesin, Allah rahmet eylesin, saygıyla anıyoruz. Yakınlarına da başsağılığı diliyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz da bayramların önemli günler olduğunu vurgulayarak, “Bayramlar birlik ve beraberliğin, barış ve hoşgörünün doruğa tırmandığı günler. Bu günleri iyi değerlendirmek mecburiyetindeyiz. Çünkü maalesef ülkemizde halen, bu ülkede huzur ve güven ortamından rahatsız olan dahili ve harici düşmanlar var. Onlarla mücadele ederek, bize bu aziz vatanı hür ve bağımsız olarak bırakan, bizim bugünkü normal yaşantımıza fırsat veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimize Cenab-ı Allah’tan acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.