Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin Barosu Başkanı Antmen: "Çocuk İstismarlarının Devam Edeceği Endişesindeyiz"

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Karaman’da bir vakıf yurdunda 45 çocuğun cinsel istismara uğradığı iddiasıyla başlatılan soruşturmanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını bildirdi. Açıklamaları nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Karaman’da bir vakıf yurdunda 45 çocuğun cinsel istismara uğradığı iddiasıyla başlatılan soruşturmanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını bildirdi. Açıklamaları nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na da tepki gösteren Antmen, koruma görevini yerine getirmeyen vakıf görevlilerinin de tespit edilip soruşturmaya dahil edilmesini istedi.
Baro Başkanı Antmen, Karaman’daki çocuklara cinsel istismar soruşturmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Türkiye’nin son aylarda terörün en kara yüzü ile karşı karşıya kaldığını belirten Antmen, terör saldırılarında asker, polis, sivil birçok vatandaşın yaşamını yitirmesini kınadı.
"Ülke olarak yitip giden canlarımızın acısını hepimiz en derinden hissederek yaşarken, ne yazık ki, Karaman’dan gelen dehşet verici haber bizleri bir kez daha derin üzüntü içerisinde bırakmıştır" diyen Antmen, bir vakıf yurdunda 45 erkek çocuğun 6 ay boyunca cinsel istismara maruz kaldığı iddiası ile başlayan soruşturmaya dikkat çekti. Çocukların maruz kaldığı bu olayın toplumda büyük infiale neden olduğunu vurgulayan Antmen, "Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame ile Ensar Vakfı’nda görevli M.B. adlı sınıf öğretmenine, 10 erkek çocuğa karşı ’çocuğun cinsel istismarı’, ’hürriyetten yoksun bırakma’ ve ’çocuğu müstehcen yayınlar okumaya ve seyretmeye teşvik’ suçlarını işlemekten dolayı kamu davası açılmıştır" dedi.
"SORUMLU VAKIF GÖREVLİLERİ DE TESPİT EDİLSİN"
Karaman’da yaşanan olay karşısında suçun asli failinin yanı sıra denetim ve koruma görevini yerine getirmeyen, bu duruma engel olamayan vakıf görevlilerinin de tespit edilerek gerekli cezai işlemin yapılmasını isteyen Antmen, aksi halde bu durumun toplum vicdanında derin yaralar bırakacağını kaydetti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun, konuya ilişkin sorumsuzca bir açıklama yaptığını öne süren Antmen, "Bakan Ramazanoğlu’nun, kamuoyu vicdanını rahatlatacak bir açıklama yapması gerekirken, ’Bir kere rastlanan bir olay Ensar Vakfı’nı karalamaya gerekçe olamaz, hizmetlerini takdir ediyoruz’ şeklinde sorumsuzca yaptığı açıklaması sonrası ne yazık ki bu işin müsebbiplerinin cezalandırılmayacağı ortaya konulmuştur. Sayın Bakana sormak isteriz; bu kan dondurucu olay kaç kere tekrar edilirse tedbir alınır ve yaptırım uygulanır? Çorum’da aynı vakfın eski başkanlarından birisinin de 2 çocuğa cinsel istismardan yargılanmış olması, bu vakıflarda gerekli denetimin yapılmadığını görmeniz için yeterli bir veri değil midir? Okumak için köylerinden, kasabalarından, evlerinden gelen bu masum çocuklarımızı hiçbir denetimden geçirilmemiş bu öğretmen ile yatılı binada bırakan vakfın hiç mi suçu yok? Bu neviden kurumlarda yeterli denetim yapılmaz, önlem alınmaz ise çocuklarımıza yönelik cinsel istismarların devam edeceği endişesi içerisindeyiz. Avukatlık Kanunu’nun 76.ve 95. maddeleri gereği barolara verilen yetki ve göreve dayanarak konunun takipçisi olacağımızı ve tecavüzü, şehitleri, hak ihlallerini, bombaları, acıyı, korkuyu asla kanıksamayacağımızı kamuoyu bilgisine saygıyla sunarız" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.