Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mermerden radyatör peteği yaptı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 4. sınıf öğrencisi Orçun Umut Kumova, mermer ve bakırın birleşimiyle radyatör peteği yaptı.İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2018 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2018 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mermerden radyatör peteği yaptı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 4. sınıf öğrencisi Orçun Umut Kumova, mermer ve bakırın birleşimiyle radyatör peteği yaptı.

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 4. sınıf öğrencisi Orçun Umut Kumova’nın mermer ve bakırın birleşimiyle yaptığı radyatör peteği, Marble 24. Uluslararası İzmir Mermer Fuarı kapsamında düzenlenen "Genç Yaratıcı Fikirler Platformu Değişik Mermer Tasarımı Yarışması"nda "değişik” tasarım ödülünü aldı. Yarışmada ayrıca 21 tasarım ödülünden 7’sini Kumova’nın yanı sıra İEÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü mezunları Nimet Dilaver, Aylin Ertürk, Başak Yunatçı, Samed Tümer ve İsmail Güneş Ötken kazandı.

Tasarımı hakkında bilgi veren Orçun Umut Kumova, mermerin yapısal özellikleri ve kullanım alanlarına yoğunlaştığını belirterek, “Mermerin henüz yaygın bir şekilde kullanılmayan alanlarını ve ürünleri düşündüm. Mermer daha çok yüzeylerde kullanılıyor. Onu artı bir ürüne dönüştürmek istedim. Mermerin ısı iletimi açısından uygun olduğunu ancak yaygın bir şekilde kullanılmadığını fark ettim. Böylece Calient adını verdiğim radyatör peteğini tasarladım. Calient mermer ve bakırın bir arada kullanıldığı bir radyatör peteğidir. Ayrıca mermerin su geçirgenlik probleminden dolayı iç tarafında yalıtım yaptım. Isının daha sağlıklı bir şekilde yayılımını amaçladım” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.