Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meram Belediyesinden tiyatro ve kısa film Yarışması

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi Kadın Meclisi, gençlerin dile sahip çıkmalarına vesile olmak amacıyla lise seviyesinde öğrenim görmekte olan öğrenciler arasında, dilin önemini anlatan ve dilin doğru kullanımını özendirecek tiyatro...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Meram Belediyesinden tiyatro ve kısa film Yarışması

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi Kadın Meclisi, gençlerin dile sahip çıkmalarına vesile olmak amacıyla lise seviyesinde öğrenim görmekte olan öğrenciler arasında, dilin önemini anlatan ve dilin doğru kullanımını özendirecek tiyatro ve kısa film dalında yarışma düzenliyor.

Bir milleti dağıtmanın, vatandaşlar arasındaki birliği yok etmenin en kestirme yolunun diliyle oynamak olduğuna dikkat çeken Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Vatandaşları birbirine bağlayan dilimize sahip çıkmak her Türk vatandaşının asli görevidir. Teknolojik gelişmelere paralel olarak dilin kendini yenilemesi zorunluluğunun yanı sıra temel karakterini muhafaza etmesi de gerekmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın imzasıyla yayımlanan Başbakanlık genelgesiyle 2017 yılının “Dilimiz Kimliğimizdir” başlığıyla “Türk Dili Yılı” ilan edilmesiyle de konunun önemi bir kez daha vurgulanmıştır. Tüm bu nedenlerle dolayı; geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin dilimize sahip çıkmalarına vesile olmak amacıyla Meram Belediyesi Kadın Meclisimiz, ilçemizde lise seviyesinde öğrenim görmekte olan öğrencilerimiz arasında, dilimizin önemini anlatan ve dilimizin doğru kullanımını özendirecek tiyatro ve kısa film dalında yarışma düzenlenmiştir” dedi.

Tiyatro ve kısa film

Yarışma, jüri üyeleri ve yakınları dışındaki Meram ilçesi içindeki tüm lise seviyesindeki 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerini kapsıyor. Tiyatro ve kısa film olmak üzere iki kategoriden oluşan yarışmada okullar, dilediği kategoriden birine veya katılan öğrenciler aynı olmamak kaydıyla ikisine de katılabiliyor.

Tiyatro yarışmasının iki aşaması bulunuyor, eserin yazılması ve eserin salonda sahnelenmesi. Bu kategoride, önce ilan edilen süre içerisinde özgün ve konuya sadık kalınarak yazılan senaryolar seçici kurul tarafından değerlendirilecek. Yapılan değerlendirme sonucu sahnelenmeye değer bulunan ilk 10 veya seçici kurulun uygun gördüğü sayıdaki eserin sahnelenmesinden sonra sıralamaya giren ilk üç eserler belirlenecek.

Tiyatro eserleri için belirtilmiş olan; konu, amaç, kapsam ve başvuru koşulları, hak ve yükümlülükler, katılım ve değerlendirme tarihleri bu kategori için de geçerlidir. Filmler, tanıtma yazısı (jenerik ) dahil en az 3, en fazla 7 dakika olacak. Kısa filmler, teslim tarihine kadar tamamlanmış olarak Meram Belediyesi Kültür Müdürlüğüne ya da Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezinde bulunan Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne teslim edilecek.

Seçmelerde Konya Devlet Tiyatrosu, Meram İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Meram Belediyesi yetkililerinden oluşan jüri görev yapacak.

Katılım ve değerlendirme tarihleri; başvuru kayıtlarının alınması: 23 Ekim-23 Kasım, senaryo son teslim tarihi: 29 Aralık, kısa film son teslim tarihi: 8 Ocak 2018, senaryo ve kısa filmlerin ön değerlendirme tarihi: 8 -17 Ocak, oyun sergileyecek okulların gösteri daveti 18 Ocak, tiyatro ve kısa film gösteri tarihi 19 -23 Şubat, gala ve final gecesi 24 Şubat olarak açıklandı.

Tiyatro ve kısa film ödülleri; birincilik ödülleri: 7500 TL, ikincilik ödülleri: 5000 TL, üçüncülük ödülleri: 2500 TL, dereceye giren okulun danışman öğretmenine de 500 TL verilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.