Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Menderes Saygıyla Anıldı

Demokrat Parti (DP) Bursa İl Başkanlığı tarafından her ay düzenlenerek geleneksel hale getirilen dayanışma yemeği bu yıl İnegöl’ün ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yemekte, Yassıada da Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2016 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Demokrat Parti (DP) Bursa İl Başkanlığı tarafından her ay düzenlenerek geleneksel hale getirilen dayanışma yemeği bu yıl İnegöl’ün ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yemekte, Yassıada da Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan ile birlikte idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes anıldı.
Köfteci Celal’de düzenlenen yemeğe Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hamaloğlu, İnegöl İlçe Başkanı Murat Balakuş, diğer ilçe başkanları, DP İnegöl ilçe eski başkanları ile partililer katıldı. Yemeğin ardından Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ile birlikte idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes için dua edildi.
GERÇEK DAVA ŞAHSİ DEĞİL, MİLLİDİR
Yemekte konuşan Demokrat Parti İnegöl İlçe Başkanı Murat Balakuş, her ay Bursa İl Başkanlığı öncülüğünde geleneksel olarak düzenlenen birlik ve dayanışma yemeğine İnegöl İlçe Teşkilatı olarak ev sahipliği yaptıklarını söyledi.
Demokrat Parti tarihi için kara bir gün olan 27 Mayıs gününü anmak istediklerini belirten Balakuş, şöyle konuştu: "Bugün, hedefleri büyük Türkiye olan, üreten, gelişen, her yöne hizmet kervanı götüren, kısıtlı imkânlarla bu büyük milletin tarihi yürüyüşünün eşkıya hareketiyle sonlandırıldığı hüzünlü bir bahar günüdür. Türk siyasi tarihinin değil, insanlık tarihinin kara lekesi olan bu gün bir siyasi anlayış hürriyetinden olurken, koca bir millet ise demokrasiden olmuştur. 56 yıl önce bugün demokrasiyi işine gelmez bulanların milletin hâkimiyetini kendi hâkimiyetleri için engel sayanların işlediği cinayetlere tanık olduk. Ve bu ihanet hareketi ülkemizin zamanını, hayallerini ve maalesef Türkiye aşkı ile yanan bir başvekilini, bakanlarını çalmıştır. 27 Mayıs’ın bizden kopardığı başvekilimiz ve bakanlarımız sonrasında onların aziz hatırası ve gayretleriyle hizmet etmiş abide şahsiyetleri anarak demokrat olduğunu iddia edenler icraatlarıyla aksini ispat etmektedir. Birkaç aylık mağduriyetlerinden destan yazanlar mağdurları değil zalimleri örnek almaktadır."
Balakuş, bu kişilerin demokrasiden bahsettiğini belirterek şunları söyledi:
"İnanmadığınız halde ağzınızdan düşürmediğiniz demokrasi bir kimsenin değil herkesin onurudur. Gerçek dava 1 kişinin kurtuluşunu değil milletin kurtuluşunu dert edinir. Gerçek dava şahsi değil, millidir. Bu bakımdan ağza alacağımız isimler Menderesler, Zorlular, Polatkanlar değil, Yassıada’da bu abide şahsiyetleri yalan dolanlarla yalanlayan, onların nezdinde milleti idama yollayanlardır. Ömrünü bu vatan, millet için, demokrasi ve hürriyet için düşünmeden vakfetmiş tüm kahramanlarımız başta merhum Cumhurbaşkanımız Celal Bayar, Başvekilimiz Adnan Menderes, kıymetli Bakanlarımız Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan, 9. Cumhurbaşkanımız, bilgin liderimiz sayın Süleyman Demirel’in, tüm yakınlarımız ile teröre şehit verdiğimiz yiğitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun”
GİDİŞLERİ YAKINDIR
Demokrat Parti İl Başkanı Mehmet Hamaloğlu ise, 56 yıl önce demokrasi ve millet iradesinin sudan sebeple darağacına gönderildiğini belirterek "27 Mayıs 1960 ihtilali Türkiye için acı bir yara, kara bir lekedir. Demokrasimizin şehitlerini saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Tarihte diktatörler, zalimler her zaman seçimle işbaşına gelir, fakat asla seçimle gitmezler. Geldikleri zaman saltanatlarının ve iktidarlarının sonsuza kadar süreceğini zannederler. Bu her zaman böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır, Türkiye’de de şuan böyledir. Seçimle gelenler gitmemek üzere gelmişler, sanki artık gitmeyecekler gibi tek adamlık yönetime başlamışlardır. Ama gidişleri yakındır. Biz bundan sonra hep beraber, birlik içerisinde korkmadan, yılmadan, usanmadan karşı koyduğumuz müddetçe bunların üstesinden geleceğiz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.