Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Memur-Sen taleplerini Başbakan Yardımcısı Canikli’ye iletti

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’yi makamında ziyaret ederek, Memur-Sen’in taleplerini iletti.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2017 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2017 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’yi makamında ziyaret ederek, Memur-Sen’in taleplerini iletti.

Görüşmede Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile bir süre sohbet etti. Ziyarette konuşan Yalçın, FETÖ ile mücadele kapsamında kamuda bugüne kadar 37 bin 677 personelin görevden uzaklaştırıldığını, 19 bin 345 personel hakkında ise göreve iade işlemi yapıldığını, özellikle görevden uzaklaştırılan personel hakkında yürütülen soruşturmaların uzunluğunun kamuda iş ve işlerin aksamasına yol açtığını söyledi. Yalçın, süreçte mağduriyetlere fırsat verilmemesi gerektiğini dile getirerek, “Masum olduğu herkesçe bilinen personelin mağduriyetlerinin giderilmesi FETÖ ile mücadelede önemlidir. Bu doğrultuda hem bakanlıklar hem de valilikler tarafından yürütülen soruşturmalarda ortak kriterlere dayalı uygulama birliğinin sağlanması, bir kişi dahi olsa mağduriyete yol açılmayacak şekilde titizlikle uygulanması konusunda gayret gösterilmesi gerekiyor” diye konuştu.

“İllerin açıkta beklettiği çalışanlar unutulduk hissine kapıldı”

İllerde açıkta bekletilen kamu görevlilerinin yaşadığı mağduriyetlere değinen Yalçın, “Bakanlık merkezinden açığa almalara veya ihraç edilip iade bekleyenlere ilişkin belirlenen kriter, itiraz usulü ve esas konusundan ziyade valiliklerce yerelden açığa alınan ve açıkta bekletilenlerde merkezce gözetilen kriterlere uyulmadığı yönünde şikayetler gelmektedir. İllerde açıkta tutulan kamu görevlilerine mercek tutulup, gereksiz bekletildiği fark edilenlerin iadesi gerekir. İnceleme ve soruşturmanın açıkta bekletmekten ziyade görevi başındayken yapılması daha isabetli olacaktır. Belirsizlik içinde aylardır açıkta bekleyenlerin yaşadığı stres, travmatik boyutlara ulaşmıştır. Bu konu titizlikle ele alınmalı” şeklinde konuştu.

“İllegal yapılar kamuda barınmamalı”

Yalçın, FETÖ başta olmak üzere kamu idaresi, kamu yönetimi ve kamu hizmet alanı içerisinde herhangi bir terör örgütü mensubunun ve destekçisinin bulunmasının milletin huzuruna, devletin bekasına yönelik büyük bir risk ve tehlike oluşturduğu kanaatine sahip olduklarını vurguladı. Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Söz konusu irtibat, iltisak ve ilişkinin belirlenmesinde esas alınan kriterler ve buna dayalı olarak gerçekleştirilen iş ve işlemlerde ‘kriter, tutum, süreç ve sonuç ortaklığı’ yönüyle kamu kurumları arasında bir uygulama ve hüküm birlikteliği henüz tam anlamıyla sağlanamamıştır. Haklarında açığa alınma işlemi yapılan kamu görevlileri hakkında bu işlem sonrasında yürütülecek soruşturma ve inceleme işlemleriyle ilgili olarak izlenecek safahatın belirsizliği, kimi soruşturma/teftiş unsurlarının kaygıyla, kimilerinin de hatalarının mazur görüleceğine ilişkin önyargıyla hareket etmesine zemin oluşturmaktadır.”

“İş ve işler aksamamalı”

Türkiye’de darbeler döneminin kapatılması için alınan tedbirlerin önemli olduğunu da söyleyen Yalçın, “Hatalı, yanlış bilgi ve bulgulardan hareketle gerçekleştirilen hatalı, taraflı işlemler üzerinden FETÖ önceliğinde terör unsurlarının kamudan tasfiyesine ilişkin mücadelenin yeni ve kaotik bir sorun alanı haline gelmesine, masumlara yönelik mağduriyetler üretmesine engel olmak hususundaki hassasiyetimiz dikkate alınmalı. Bu genel çerçeve ve sonuçların kişisel düzeyde ürettiği olumsuzluklar yanında buna dair haberler üzerinden kamuoyuna yöneltilecek istenmez algı ve değerlendirmelere fırsat vermemek için kurum ve kuruluşlar ile bu iş ve işlemleri yürüten bürokratlar nezdinde bazı ortaklaşmaların ve uygulamaya ilişkin safahat birliği sağlanmalıdır. Bu noktada sürecin sağlıklı yürütülmesi ve hukuki açıdan risk üretmemesi adına yapılmasında yarar gördüğümüz iş ve işlemleri genel hatlarıyla ifade etmeyi milletimize, kamu görevlilerine yönelik sorumluluğumuzun gereği olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Toplu sözleşme hükümleri uygulanmalı”

Görüşmede Yalçın, 3. Dönem Toplu Sözleşmelerde imza altına alınan hükümlerin yerine getirilmesini isteyerek, henüz bir düzenleme yapılmamasını da eleştirdi. Yalçın, “Öncelikli olarak sizlerin ilgi ve alakası ile belli bir tarihe kadar bitirilmesi hüküm altına alınan konular ile 2016 yılında sonuçlanması öngörülmesine karşı neticelenmeyen üzerinde çalışma yapılacak konuların derhal sonuçlandırılarak, 31 Ocak 2016 tarihinden geçerli olmak ve kamu görevlilerinin lehine olmak koşuluyla hayata geçirilmesi konusunda desteğinizi bekliyoruz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Canikli: “İfade ettiğiniz hususları tekrar gözden geçireceğiz”

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İfade ettiğiniz hususları tekrar gözden geçireceğiz. Titizlikle yürüttüğümüz bu süreçte mağduriyetlere fırsat verilmemesi anlamındaki önerilerinizi önemsiyoruz. Bakanlıkların merkezde yürüttüğü işlemlerde kılı kırk yarıyoruz. Yerelde açığa alınmalara ilişkin değerlendirmelerinizi de bir kez daha gözden geçireceğiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.