Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Öcal, 15 Temmuz gecesini anlattı

15 Temmuz gecesi sokaklara çıkan Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öcal, "Genelkurmay’ın önünde ciddi çatışmalar meydana geldi. Halkın üzerine silahlar sıkıldı. Ve hiç ardı arkası kesilmeyen bir ateş vardı. O ateşin altında...

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2016 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2016 09:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz gecesi sokaklara çıkan Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öcal, "Genelkurmay’ın önünde ciddi çatışmalar meydana geldi. Halkın üzerine silahlar sıkıldı. Ve hiç ardı arkası kesilmeyen bir ateş vardı. O ateşin altında birçok insan vefat ederek şehit oldu” dedi.
Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öcal, Genelkurmay Başkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi yakınlarında oturduğunu belirterek, 15 Temmuz gecesinde darbe girişimini engellemek için evinden dışarı çıkarak silah ve tankların önüne atıldığını kaydetti. Kara gecede yaşadıklarını anlatan Öcal, "15 Temmuz akşamı evim Kızılay’a yakındı. Genelkurmay ve Meclis’de bir hareketlilik ve anormallik olduğunu anladık. Daha sonra basından, medyadan darbe girişiminin olduğunu, Yurtta Sulh Konseyi’nin darbeyi de kesin olarak açıklaması ile birlikte bizler de sorumlu vatandaşlar olarak sokaklara çıktık" dedi.
Öcal, "Hükümeti deviriyormuş askeriye" sözlerini duyması üzerine sokaklara çıktıklarını vurgulayarak, "Kızılay’a gelen tankların girişini engellemeye çalıştım. Sonra Genelkurmay’ın önüne gelen tankların peşinden gittik. Genelkurmay’ın önünde ciddi çatışmalar meydana geldi. Halkın üzerine silahlar sıkıldı. Ve hiç ardı arkası kesilmeyen bir ateş vardı. O ateşin altında birçok insan vefat ederek şehit oldu” dedi.
“Tankın hareket etmesini görünce engel olmak istedim”
O gecede yaralananlardan biri olduğunu söyleyen Öcal, "Genelkurmay’ın önünde duran tankın hareket etmesini görünce ben de engel olmak istedim. Engel olmaya çalıştığımız sırada tankın savrulması sonucu ani bir manevrasıyla yolla savruldum. Belimden bir rahatsızlık geçirdim. Sonra hemen hastaneye gittim. 1 hafta sonra kendime gelebildim. Allah’ım bir daha ülkemize böyle acılar yaşatmasın" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.