Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Memur-sen Kadın Komisyonu Başkanı Öcal:" Annelerin Gözyaşı Bizim Gözyaşımızdır"

Memur-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Habibe Öcal, “Annelerin gözyaşı bizim gözyaşımızdır. Tüm erdemli insanları, kadınlara ve çocuklara yönelik ihlallerin ve zulmün durdurulması için birlik olmaya, annelerin gözyaşlarını dindirmek için...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Memur-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Habibe Öcal, “Annelerin gözyaşı bizim gözyaşımızdır. Tüm erdemli insanları, kadınlara ve çocuklara yönelik ihlallerin ve zulmün durdurulması için birlik olmaya, annelerin gözyaşlarını dindirmek için mücadele etmeye ve zulme karşı ses vermeye davet ediyoruz" dedi.
Memur-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Habibe Öcal, Anneler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Başta İslam coğrafyası olmak üzere dünyanın birçok yerinde kadınların emperyalist ve küresel güçler tarafından kucaklarındaki yavrularıyla kan denizlerinde boğulduğunu, anneliklerinin kabusa çevrildiğini, evlerinin başlarına yıkıldığını, çocuklarıyla beraber varil bombalarıyla vücutlarının parçalandığını ve yaşam haklarının ellerinden alındığını belirtti. Fedakarlık ve sevginin, merhamet ve şefkatin timsali olan annelerin küresel zulüm altında inlerken, sessiz kalmanın zulme ortak olmak anlamına geldiğini ifade eden Öcal, haksızlık ve katliamlara karşı sessiz kalanları kınadı.
"Emperyalizm tarafından mağdur edilen annelerimize sahip çıkmak, onların yanında durmak İslami ve insani kimliğimizin bize yüklemiş olduğu tarihi bir sorumluluktur" diyen Öcal, "Unutmayalım ki annelerin gözyaşı bizim gözyaşımızdır. Tüm erdemli insanları, kadınlara ve çocuklara yönelik ihlallerin ve zulmün durdurulması için birlik olmaya, annelerin gözyaşlarını dindirmek için mücadele etmeye ve zulme karşı ses vermeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Şehit ve terör mağduru anneler için ise Öcal, "Hayatını çocuklarına vakfeden kıymetli annelerimizin yaşadığı acı, ortak acımızdır. Şehit annelerinin hakkı ödenemez. Çünkü onlar en kıymetli varlıklarını bu ülke için hediye ettiler. Şehit anneleriyle yürekleri birleştirmek bu milletin, bu ülkenin en asil ve şerefli görevi olmaya devam edecektir. Aynı şekilde terör örgütlerinin mağdur ettiği annelerimizin acılarını paylaşmak, onlara merhamet elimizi ulaştırmak da insani ve vicdani sorumluluklarımızdandır" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.