Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: “Vatandaş darbeler parantezini kapattı”

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, milletin artık sivil itaatsizliği öğrenmiş olduğunu ifade ederek, “15 Temmuz zifiri bir karanlık, 16 Temmuz gökyüzü aydınlık. Ülke olaya el koydu, vatandaş darbeler parantezini kapattı. Bundan sonra...

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2016 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: “Vatandaş darbeler parantezini kapattı”
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, milletin artık sivil itaatsizliği öğrenmiş olduğunu ifade ederek, “15 Temmuz zifiri bir karanlık, 16 Temmuz gökyüzü aydınlık. Ülke olaya el koydu, vatandaş darbeler parantezini kapattı. Bundan sonra silahlı darbe yapmaya kalkan bir kez değil bin kez düşünmek zorunda” dedi.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya geldi. İl Müftüsü Ahmet Erdem tarafından okunan duanın ardından kürsüye çıkan Yalçın, Memur-Sen’in kanlı darbe girişiminin hemen ardından 81 ilde alanlara indiğini ve hain girişime ilk tepkiyi gösterdiğini hatırlattı. Halkın cuntacılara asıl darbenin nasıl yapılacağını gösterdiğini ifade eden Yalçın, “15 Temmuz’da karanlık çöktüğünde alçak uçuş yaptılar ve alçakça saldırdılar ve bu milletin birliğine kastederek bizi CIA’ye, MOSSAD’a, uluslararası güçlere, emperyalist devletlere ve egemenlere bağlamaya çalıştılar. Hamdolsun bu millet 60’tan, 70’ten, 80’den, 28 Şubat’tan aldığı dersi bu kez iyi çalışmış olmanın verdiği rahatlıkla Cumhurbaşkanı’nın, Başkomutan’ın sokağa çıkma davetiyle sokağa çıktı. Asıl darbe nasıl yapılırmış bütün yedi düvele gösterdi. Şimdi Avrupa medyası, Arap medyası, Balkanlar, Kafkaslar şuan bu destanı yazıyor. O yüzden bu millete teşekkür gerekir” diye konuştu.
“Millet artık sivil itaatsizliği öğrendi”
Bundan sonra darbe yapmayı aklından geçirecek olanların bin kez düşüneceğini, milletin artık sivil itaatsizliği öğrenmiş olduğunu ifade eden Yalçın, “15 Temmuz zifiri bir karanlık, 16 Temmuz gökyüzü aydınlık. Ülke olaya el koydu, vatandaş darbeler parantezini kapattı. Bundan sonra silahlı darbe yapmaya kalkan bir kez değil bin kez düşünmek zorunda. O defter kapandı. Önümüzde çok önemli bir sınav duruyor. Amerika’daki düşünce kuruluşu 5 defa Cumhurbaşkanı’nın koordinatını veriyor soysuzlara. Bir yabancı gazeteci ‘darbe bu değil asıl darbe bundan sonra gelecek’ diyerek olabilecekleri işaret ediyor. Onun için bu meydanda bulunanlar, bu meydanlarda bulunmayanlarla bu kısmı paylaşmak, aramıza ekilmek istenen fitnelerle, tefrikaya asla düşmeyecek şekilde birbirimizi uyarmak durumundayız. Bundan sonraki hamle şu. Bu meydanda bulunanları üçe bölmek, dörde bölmek, beşe bölmek, sonra içlerinden belli insanları suikastlerle, hıyanetlerle, alçaklıklarla ortadan kaldırıp birbirine takmak, iç kargaşayla Suriye’den daha büyük bir Suriye’yi bu ülke topraklarını getirmek istiyorlar. Asıl darbe demek istediği bu. Laik, anti laik, Kürt, Türk, Laz, Çerkez ve bilumum noktada bizi bölmek istiyorlar. Onun için rozetlerimizi ön plana çıkarmadan, logolarımızı ön plana çıkarmadan bu meydanda nasıl ay yıldızlı bayrağın altında bir araya geldiysek o bayrakların altında birliğimizi muhafaza etmeye, tahkim etmeye, bu millete operasyona yeltenenlere ders vermeye devam etmeliyiz. Darbe yapmaya kalkacak kadar aklını kaybetmiş olan soysuzlara fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.
Programa Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.