Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: “Millet, onuruna ve izzetine sahip çıkarak işgalcilere diz çöktürdü”

Fethullahçı Terör Örgütü’nü (FETÖ) ve destekçilerini kınayan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Millet, onuruna ve izzetine sahip çıkarak işgalcilere diz çöktürdü” dedi.FETÖ’nün darbe girişiminin ardından Memur-Sen Genel...

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fethullahçı Terör Örgütü’nü (FETÖ) ve destekçilerini kınayan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Millet, onuruna ve izzetine sahip çıkarak işgalcilere diz çöktürdü” dedi.
FETÖ’nün darbe girişiminin ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, geçmiş olsun dileklerini iletmek için Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar’ı makamında ziyaret etti. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmelerin ele alındığı görüşmede Yalçın, darbe teşebbüsünün milletin kahramanca mücadelesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve siyasi iradenin ortak tavrıyla bertaraf edildiğini belirtti. Yalçın, "15 Temmuz günü yaşadığımız darbenin ötesinde bir işgal girişimidir. Önce işgali denediler. İşgal ordusunun karşısına millet çıktı. Millet, onuruna ve izzetine sahip çıkarak işgalcilere diz çöktürdü. Eğer bu millet olmasaydı 16 Temmuz günü istila başlayacaktı" ifadelerini kullandı.
Vali Kılıçlar ise kanlı işgal girişiminin durdurulmasında sivil toplum kuruluşlarının büyük bir rol oynadığını söyledi. Vali Kılıçlar, 15 Temmuz gününe ilişkin, “Milletimiz, atılan kurşunlardan, bombalardan korkmadığını göstererek hainlere dur demiştir. Yeni bir bağımsızlık savaşının verildiği o gece İl Emniyet Müdürü saat 21.30 gibi arayıp Genelkurmay Başkanlığı içinden silah sesleri geldiğini söyleyince hazırlanıp 10 dakika sonra konuttan ayrılıp Meclis’in Dikmen kapısına geldim. Jandarma Alay Komutanı ve Garnizon Komutanını arayıp durumu tetkik etmelerini istedim. Fakat onları kışlaya girer girmez esir almışlar. O esnada jetler üzerimizden uçmaya başlayınca olayın bir darbe girişimi olduğunu anladım ve Sayın Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımızı arayıp durum hakkında bilgi verdim. Sayın İçişleri Bakanımız da uçakta olduğundan o anda bilgi veremedim. Ardından saat 10.30 gibi Emniyet Genel Müdürü ve İl Emniyet Müdürümüzle kriz merkezine geçip güvenlik güçlerimizi koordine ettik. Alınan tedbirler hakkında bilgi vermek amacıyla telefonla görüştüğümüz Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Sayın Fahri Kasırga’nın ’Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçelim, orada çalışmaları yürütelim’ demesi üzerine biz Külliye’ye geçtik. Fakat Sayın Genel Sekreteri de evinden çıkarken esir almışlar. Sabaha kadar oradaki arkadaşlarla, Büyükşehir ve Kazan Belediye Başkanlarımızla, adli askeri ve güvenlik mercileri ile görüşerek gerekli çalışmaları yürüttük. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısını tüm Ankara’ya camilerimizden anons ettirerek duyurduk. Vatandaşlarımız da Kazan’dan, Kızılcahamam’dan, tüm Ankara’dan Meclisimizi korumak, Genelkurmay’dan işgalcileri çıkarmak için koşup geldiler ve vatan uğruna, bağımsızlık uğruna şehit düştüler. Allah cümlesine rahmet etsin, gazilerimize şifalar versin. Bu vatanı, bu milleti de özelikle hainlerden korusun" diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve hain girişimin yaşandığı sırada tüm üyelerini meydanlara davet eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı kutlayan Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, tüm Memur-Sen teşkilatına teşekkürlerini iletti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.