Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Memur-Sen Başkanı Yalçın, Siirt’teki heyelan nedeniyle mesaj yayımladı

Memur-sen Genel Başkanı Ali Yalçın...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Memur-Sen Başkanı Yalçın, Siirt’teki heyelan nedeniyle mesaj yayımladı
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Siirt’te bir bakır madeninde meydana gelen heyelanla ilgili olarak, “Yaşanan bu elim olay ve beraberinde getirdiği acı bizlere bir kere daha iş güvenliği konusunun ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Bu konuda her türlü tedbirlerin ivedilikle, hiçbir mali sorumluluktan kaçınılmadan alınması gerektiğini bir kere daha görmekteyiz” dedi.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Siirt Şirvan’da bir bakır madeninde meydana gelen heyelan nedeniyle bir mesaj yayımladı. “Siirt Şirvan’da bakır madeninde heyelan sebebiyle yaşanan göçükte hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Mahsur kalan işçi kardeşlerimiz de inşallah sağ salim ailelerine kavuşurlar” diyen Yalçın, mesajında şunları kaydetti:
“Yaşanan bu elim olay ve beraberinde getirdiği acı bizlere bir kere daha iş güvenliği konusunun ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Bu konuda her türlü tedbirlerin ivedilikle, hiçbir mali sorumluluktan kaçınılmadan alınması gerektiğini bir kere daha görmekteyiz. İş sağlığı ve güvenliğinin organizasyon alanı çalışan, çalışma ortamı ve insana saygıdır. Bu alandaki eksiklik, işçilerimizin hayatlarına mal olmaktadır. Güvencesiz, sendikasız çalıştırma biçimlerinde ve alt işveren uygulamalarında son yıllarda yaşanan hızlı artış, madencilik iş kolunda taşeronlaşmanın yaygınlaşması, işçi ölümlerinin artmasının önemli nedenleri arasındadır. Benzer acıların yaşanmaması için maden ocaklarının azami hassasiyetle teftişini, iş sağlığı ve güvenliği alanında yaşanan ihlaller ile orantılı yaptırımların ivedilikle uygulanmasını istiyoruz.”
Yalçın, Memur-Sen olarak benzer acıların yaşanmaması için her seviyede konunun takipçisi olacaklarını, böyle acı hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni ettiklerini belirterek, “Yaşanılan bu feci ve üzücü olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Mahsur kalan madencilerimizin de sağlıklı olarak aramızda görmeyi arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.