Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Memorial Hans Gutmann 2016 Rallisi start aldı

Her yıl Avrupa’nın farklı bir bölgesine düzenlenen hava rallisi bu yıl ülkemizin Karadeniz şehirleri, Batum ve Antalya’yı kapsayacak şekilde yapılıyor.Hazırlık çalışmaları 2015 Kasım ayında başlayan bu faaliyetin Türkiye ayağı,...

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2016 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2016 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Her yıl Avrupa’nın farklı bir bölgesine düzenlenen hava rallisi bu yıl ülkemizin Karadeniz şehirleri, Batum ve Antalya’yı kapsayacak şekilde yapılıyor.
Hazırlık çalışmaları 2015 Kasım ayında başlayan bu faaliyetin Türkiye ayağı, İstanbul Havacılık Kulübü’nün ev sahipliğinde düzenleniyor. İstanbul Havacılık Kulübü pilotlarından Turgut Kulaçoğlu, Memorial Hans Gutmann 2016 Ralli’sinin her yıl Avrupa’nın değişik bölgelerinde tertiplendiğine dikkat çekerek, ‘2015 yılında biz İstanbul Havacılık Kulübü olarak ev sahipliği teklifinde bulunmuştuk. İlk planda 25 ülkeden 40 uçak gelecekti. Ancak ülkemizde yaşanan olumsuzluklardan sonra bu sayı 15 uçağa düştü. Memorial Hans Gutmann 2016 Rally ekipleri Avrupa’nın değişik şehirlerinden havalanıp Macaristan’ın Jakabszállás havaalanında buluştuktan sonra Türkiye’ye Yenişehir Havalimanı’ndan giriş yaptı. Ekibin Luxembourg’lu lideri Jean Birgen, genel sekreteri Peter Sodermans ve diğer pilotlar, İstanbul Havacılık Kulübü Başkanı Ali Kağnıcı Mudanya’da THK ve diğer bölge havacıları ile bir araya gelecek. Yenişehir’den sonra sırasıyla Samsun, Ordu-Giresun havaalanları ziyaret edilecek ve Gürcistan’a geçilecek. Uçakların dönüş güzergahı ise Antalya üzerinden olup, misafirler orada da ağırlanıp bölgenin sportif havacıları ile buluşacaklar’ dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.