Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mehmetçikler Ailelerini Misafir Etti

Genelkurmay Başkanlığı’nın ‘Askerimi Ziyarete Gidiyorum’ adlı projesi ile Gölcük Donanma Komutanlığı’nda askerliğini yapan Mehmetçikler aileleriyle bir araya geldi.Genelkurmay Başkanlığı’nın ’Askerimi Ziyarete Gidiyorum’ adlı...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genelkurmay Başkanlığı’nın ‘Askerimi Ziyarete Gidiyorum’ adlı projesi ile Gölcük Donanma Komutanlığı’nda askerliğini yapan Mehmetçikler aileleriyle bir araya geldi.
Genelkurmay Başkanlığı’nın ’Askerimi Ziyarete Gidiyorum’ adlı sosyal projesi kapsamında Gölcük Donanma Komutanlığı’nda gerçekleştirilen etkinlikte askerler aileleriyle bir araya geldi. Mehmetçikleri aileleri ile buluşturarak ailelerin evlatlarının hangi ortamda yaşadıklarını, nasıl görevler icra ettiklerini görmelerini sağlayan proje kapsamında Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı çerçevesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.
Gölcük Garnizon Sinema Salonu’nda gerçekleşen törende disiplin, eğitim, atış ve spor konularında üstün başarı sağlayan erlere Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğ Amiral Hayrettin İmren, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı İhale Komisyonu Başkanı Dz. Albay Sabri Kileci, Deniz Ordonat Merkezi Komutanı Dz. Albay Tuğrul Eroğlu ve diğer birlikte komutanları tarafından üstün başarı plaketi verildi. Terhisini tamamlayacak askerlere de başarılı bir askerlik dönemi geçirdikleri için başarı plaketi verildi. Ardından aileleri askerlerin vatan görevlerini yaptıkları yerleri gördü ve evlatları ile sohbet etti. Duygusal anların yaşandığı program öğle yemeği ile sona erdi.
Düzenlenen programda bir konuşma yapan Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğ Amiral Hayrettin İmren, “Yüce milletimin çok değerli anne ve babaları; bizler bugün evlatlarınızı teslim aldığımız gibi sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde sizlere emanet etmenin gururunu yaşıyoruz. Vatan savunması gibi meşakkatli bir vazifede evlatlarınızla birlikte bir bütün olarak komutanlığımızı daha iyi bir seviyeye getirdiğimize inancım tamdır. Deniz kuvvetlerimizin en genç bahriyelileri; vatan, millet, cumhuriyet ve vazife uğrunda icabında canınızı feda etmek üzere ettiğiniz yeminle gölcük deniz ana üs komutanlığı bağlı birliklerimizde göreve hazır deniz erleri olarak yetiştiniz. Aldığınız görevleri bu yemine bağı olarak disiplin anlayışı içinde icra ettiniz. Disiplinli bir asker olarak kanunlara nizamlara ve emirlere itaati astınızın ve üstünüzün hukukuna riayeti, bir yaşam tarzı olarak belirlediniz. Kahraman erbaş ve erlerim güzel ülkemizin değişik yörelerinden gelerek ömür boyu hatırlanacak arkadaşlar kazandınız. Silah arkadaşlığı gibi değerli duyguları tattınız. Yaşadınız işte bu arkadaşlığı, kardeşliği askerlik sonrası yaşamınızda da devam ettirmek için birbirinizi arayınız. Müteakip yaşantınızda ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının kurarak bizlere emanet ettiği ülkemizin birliği, bütünlüğü, gelişmesi ve huzuru için/üzerinize düşen her türlü vazifeyi yapacağınıza olan inancım tamdır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.