Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mehmetçiğin Gözüyle Mehmetçik Sergisi Açıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının, devam eden terör operasyonlarında hafızalarda yer edinen fotoğrafları 12 ressam asker tarafından kara kalemle resmettiği “Mehmetçiğin Gözüyle Mehmetçik” sergisi açıldı.Türk Silahlı Kuvvetleri...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının, devam eden terör operasyonlarında hafızalarda yer edinen fotoğrafları 12 ressam asker tarafından kara kalemle resmettiği “Mehmetçiğin Gözüyle Mehmetçik” sergisi açıldı.
Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının devam eden terör operasyonlarında hafızalarda yer edinen fotoğrafları 12 ressam asker tarafından kara kalemle resmedildi. 100 eserin yer aldığı "Mehmetçiğin Gözüyle Mehmetçik" sergisi Anıtkabir Sergi Salonu’nda açıldı. Kara kalem eserlerinin yer aldığı sergi 29 Mayıs’a kadar gezilebilecek. Sergi de ayrıca Kara Kalem Sergisi sunum videosu da yer alıyor. Sunum videosunda ise, asker ve polisin omuz omuza vererek operasyonlara katılması, EYP için hazırlanan havai fişek, tuzaklanan el yapımı bombaların görüntüsü, araç içerisinde infilak ettirilmiş EYP, saçma ile desteklenmiş EYP, Buzdolabı içine tuzaklanan EYP, cami ve okullara verilen zararın görüntüsü, koruyucuların güvenlik güçlerine tatlı ikramı, güvenlik güçlerinin çocuklar ile olan diyalogları gibi görüntüler yer alıyor. Operasyonların ardından sürdürülen arama tarama çalışmaları sonucunda ele geçirilen silah, patlayıcı ve mühimmatların görüntülerinin yer aldığı görüntü ise, “Neyin hazırlığı bu?” notuyla yer aldı. Ayrıca, İlkokul öğrencisi Busenaz Yel ve Fen Lisesi öğrencisi Ali Eren Durmaz’ın da güvenlik güçlerine yazmış olduğu mektupta sunumda yer alıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.