Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mehmet Müezzinoğlu Ve Başkan Demir, Patlamada Zarar Gören Camide Cuma Namazı Kıldı

Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte Vezneciler patlamasında zarar gören Şehzadebaşı Camii’nde Cuma namazı kıldı. Mehmet Müezzinoğlu ve Başkan Demir, bölge esnafına geçmiş olsun ziyaretinde...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte Vezneciler patlamasında zarar gören Şehzadebaşı Camii’nde Cuma namazı kıldı. Mehmet Müezzinoğlu ve Başkan Demir, bölge esnafına geçmiş olsun ziyaretinde bulunduktan sonra, patlamanın olduğu yere gelerek hayatını kaybedenler için dua etti.
Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Şehzadebaşı Camii’nde kıldıkları Cuma namazının ardından işyerleri zarar gören Vezneciler esnafını ziyaret etti. Patlamanın şiddetiyle zarar gören iş yerlerini kontrol eden Mehmet Müezzinoğlu ve Mustafa Demir, esnafla sohbet etti. Esnaf ziyaretinin ardından saldırının yaşandığı yere gelen Müezzinoğlu ve beraberindekiler dua ederek, şehitlere rahmet diledi.
“Şehitlerimizin mekanı cennet olsun” diyen Mehmet Müezzinoğlu, "Şehitlerimizin ailelerine sabırlar diliyoruz. Esnafımıza da geçmiş olsun. Allah milletimizi bu tür eylemlerden korusun. Son aylarda milletimiz haince terör eylemlerinin ağır bedellerini ödedi. Ama milletçe birlik ve beraberlik içerisinde olduk. Dik duruşumuz, onları kendi kazdıkları çukurlara gömecek, kendi tuzaklarına düşürecektir. Bu ülkenin gündeminde terörü en kısa zamanda çıkaracağız. Burada en büyük gücümüz milletimizdir" şeklinde konuştu.
"YARALILARIN TEDAVİLERİ DEVAM EDİYOR"
Esnafı ziyaret ettiklerini belirten Müezzinoğlu, "Esnafımızın geleceğe ümitle bakan, son derece dirayetli bir duruşu var. Bunu Ankara’da, Bursa’da ve Midyat’ta gördük. Bu milletin vatana, bayrağa ve kardeşlik duygularına bağlılığını bozamayacaklardır. Ben milletimize tekrar geçmiş olsun diyorum” dedi.
Terör saldırısında yaralanan vatandaşların sağlık durumları  hakkında bilgi veren eski Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, ”Haseki Hastanesi’nde 3, Çapa Hastanesi’nde de 2 yaralımız var. Bunların tedavileri devam ediyor. Keşke şehitlerimiz de yaralı olarak kurtulsaydı. Bütün yaralılarımıza şifalar diliyorum. Yaralılarımızın durumunda olağanüstü bir sıkıntımız yok” ifadelerini kullandı.
"SALDIRININ ESNAFA VERDİĞİ ZARARLARLA İLGİLİ BİLİRKİŞİ RAPORU BEKLENİYOR"
Saldırının ardından esnafın yaralarının sarılmasına yardımcı olduklarını ifade eden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ”Saldırının esnafa verdiği zararlarla ilgili bilirkişi raporu bekleniyor. Bir taraftan mülk sahipleri ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Kiracılarında harap olan eşyaları ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Devletimiz bu konuda hassasiyetle çalışıyor" ifadelerini kullandı.
Yaşanan saldırı karşısında esnafın duruşunu takdir eden Demir, ”Patlamanın hemen ardından gelip ziyaret ettiğimiz insanların tek düşünceleri şehitlerimizdi. Kendilerini ve işlerini asla düşünmüyorlardı. Bunu çok vakur bir şekilde karşıladılar. Şimdi ziyaret ettiğimizde de aynı vakurluğun devam ettiğini gördük. Esnafımız normal yaşantısına dönmek için gayret sarf ediyor. İnşallah bu tür olaylarla karşılaşmayız. Hepimizin başı sağ olsun” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.