Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mega Projelerde Güvenlik Akıllı Teknolojilere Emanet

Mega projelerin tanıtıldığı Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı, üç gün boyunca mega projelerde tercih edilen son teknolojilere ev sahipliği yaptı. Fuarda, mega projelerdeki güvenlik risklerine karşı yerli teknolojilerle üretilen...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mega projelerin tanıtıldığı Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı, üç gün boyunca mega projelerde tercih edilen son teknolojilere ev sahipliği yaptı. Fuarda, mega projelerdeki güvenlik risklerine karşı yerli teknolojilerle üretilen akıllı çözüm sistemleri tanıtıldı
Yollar Türk Milli Komitesi tarafından ilk kez düzenlenen Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı, 5 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı. Türkiye’nin yanı sıra Japonya, Almanya, İsveç, İspanya, İran ve Avusturya gibi ülkelerden 168 firma, kurum, kuruluş, üniversite, belediye ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı Fuar, üç gün boyunca mega projelerde tercih edilen son teknolojilere ev sahipliği yaptı. İkili ticari görüşmelerin yapıldığı fuarda, dört iş birliği anlaşmasına da imza atıldı.
Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı’nda ilk kez tanıtılan teknolojiler arasında; tünellerde olası risklere karşı geliştirilen yangın önleme sistemleri, acil durum sistemleri, çarpışmaya karşı esnek bariyer sistemleri yer aldı.
Yerli teknolojiyle üretilen, tünellerde ve yollarda üç boyutlu mobil kamera taraması yaparak, ani müdahale gerektiren durumları önceden haber verebilen yüzde yüz yerli yazılımla üretilmiş araç takip sistemleri de fuarda görücüye çıkan önemli teknolojiler arasında yer aldı. 100 yıldan daha uzun dayanıklılık gösteren, daha çok köprü ve tünellerde kullanılan özel beton kalıpları ve Türkiye’de üretilmeye başlanan geri dönüşüm asfalt projesi de mühendis ve akademisyenlerin ilgisini gördü.
Fuar organizasyon sorumlusu Koray Tuncer şunları söyledi: “Marmaray, Avrasya Tüneli, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli gibi Türkiye’nin çehresini değiştiren mega projeler ile dünyanın en iyi ulaşım sistemleri ülkemizde inşa ediliyor. Projelerdeki en öncelik verilen unsur ise vatandaşlarımızın ulaşım güvenliğini sağlamak. En son teknolojiyi, konfor ve güvenlikle buluşturan çözümler 3 gün boyunca Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı’nda tanıtıldı. Fuar, ulusal ve uluslararası müteahhit firmalar, uzman mühendisler, akademisyenler, sektöre makine, malzeme, ekipman sağlayan üretici, imalatçı ve tedarikçilerin buluşma noktası oldu. Fuar’da 78 ticari iş görüşmesi yapılması da ülkemizdeki projelere duyulan ilginin göstergesi oldu. Türkiye ulaşımda gerçekleştirdiği devrimle 2023 vizyonuna emin adımlarla ilerliyor.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.