Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Medeniyet kodlarımızı yeniden inşa etmeliyiz”

Artvin Vakfı’nın düzenlediği geceye katılan Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, “Boş zamanımız yok, medeniyet kodlarımızı yeniden inşa etmek için çaba sarf etmek, komşuluk ve akraba ilişkilerini gözden geçirmek zorundayız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2019 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2019 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Medeniyet kodlarımızı yeniden inşa etmeliyiz”

Bursa Artvin Vakfı, Bursa’daki Artvinli STK’ları bir araya getirdi. Programa, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Çelik,  Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, eski İl Genel Meclis Başkanı Nurettin Avcı’nın yanı sıra, akademisyenler, sanayici ve iş adamları katıldı. Bursa’da yaşayan Artvinlilerin kentte katkılarının konuşulduğu, tersine göçle ilgili görüş ve önerilere yer verilen toplantıda, kültürel ve sosyal alanda farkındalık meydana getirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgiler veren Bursa Artvin Vakfı Başkanı Osman Başaran, vakıf olarak öncelikli meselelerinin gençlere destek vermek olduğunu söyledi. Başaran, hiçbir karşılık beklemeden her yaştan öğrenciye burs verdiklerini ifade etti. Genç beyinlere daha fazla alan açan bir anlayışla hareket ettiklerini vurguladı. Eğitimin önemine dikkat çekti.

“SEVGİYE, SAYGIYA İHTİYACIMIZ VAR”

Kültürel ve sosyal alanda erozyon yaşandığını söyleyen Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Bursa’da 5 binin üzerinde STK’nın çatı kuruluşu olduklarını hatırlatarak, “Kültürümüze sahip çıkmak zorundayız. Acayip bir süreçten geçiyoruz. Komşuluk, akrabalık bağları zedelenmiş durumda. Anne- babaya saygının gittikçe azaldığına şahit oluyoruz. İnsani ilişkilerimizi en üst düzeyde tutan adımlar atmak zorundayız. Boş vaktimiz yok, oturduğumuz yerden ahkam kesme zamanı değil, icraat zamanı, gençliği kendi medeniyet kodlarına döndürecek adımları atma zamanı” diyen Orhan, sözlerine şöyle devam etti:  “Vatana, millete sahip çıkmalıyız. Daha çok sevgiye, saygıya ihtiyacımız var. Bu anlamda eskiyi geri getirmek için çaba sarf etmeliyiz. Dolayısıyla, doğru şehir, doğru insanlar, doğruyu gören nesiller inşa etmeliyiz.  Bursa’yı daha fazla severek adımlar atmak zorundayız,  yani gelecek nesillerin arkamızdan rahmet okumasını sağlamalıyız” şeklinde konuştu. Öte yandan gece ÇAY TV’de canlı olarak yayınlandı. Programa çok sayıda konuk telefonla bağlanarak katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.