Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Medeniyet Gençliği Derneği 2. Olağan Kurulu

Eski Mısır Enformasyon Bakanı Prof. Dr. Salah Abdulmaksud, Müslüman Kardeşler taraftarları ve Mısırlı gençlerin, tüm yaşananlara rağmen yılmadan direnişlerine devam ettiğini belirterek, "İnşallah yakında yeniden Mısır yönetimi, Müslüman...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 18:54
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eski Mısır Enformasyon Bakanı Prof. Dr. Salah Abdulmaksud, Müslüman Kardeşler taraftarları ve Mısırlı gençlerin, tüm yaşananlara rağmen yılmadan direnişlerine devam ettiğini belirterek, "İnşallah yakında yeniden Mısır yönetimi, Müslüman Mısır halkının olacak" dedi.
Okçular Vakfı Konferans Salonu’nda düzenlenen Medeniyet Gençliği Derneği 2. Olağan Genel Kurulu’na, eski Mısır Enformasyon Bakanı Prof. Dr. Salah Abdulmaksud, İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın’ın yanı sıra akademisyenler, yazarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Genel Kurul’da konuşan Mısır Enformasyon Bakanı Prof. Dr. Salah Abdulmaksud, Batılı devletlerin ve şer odaklarının İslam Medeniyeti üzerine oynadığı oyunlara dikkat çekti. Abdulmaksud, "Ne zaman bir İslam ülkesi gelişmeye, kalkınmaya ve demokratikleşmeye başlıyor o vakit bazı Batılı devletler ve şer odakları araya giriyor ve o İslam ülkesinde bombalar patlıyor, masum insanlar öldürülüyor yahut anti-demokratik yöntemlerle, seçilmiş hükümet indiriliyor. Yapılmak istenen İslam medeniyetinin önünü tıkama ve Müslümanların müreffeh yarınlara kavuşmasını engellemektir. Ancak bu şer odakları şunu bilmelidir; İslam coğrafyasına asla zulüm ile payidar olamayacaklar" dedi.
Mısır’da yaşanan darbe sonrası binlerce masum insanın zindanlarda işkence gördüğünü ve katledildiğini hatırlatan Bakan Abdulmaksud, "Sadece 2015 yılında, Mısır’daki protesto gösterilerinde ve polis merkezlerindeki işkenceler sonucunda hayatını kaybeden masum vatandaşlarımızın sayısı 356’dır. Bununla birlikte kaybolan ve akıbeti hakkında hiçbir bilgi verilmeyen de 10 bine yakın vatandaşımız var" diye konuştu.
Müslüman Kardeşler Hareketi olarak, tüm baskı ve zulme rağmen Sisi yönetimine karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Abdulmaksud, "Müslüman Kardeşler taraftarları ve özellikle Mısırlı gençler, tüm yaşananlara rağmen yılmadan direnişlerine devam ediyorlar. İnşallah yakında yeniden Mısır yönetimi, Müslüman Mısır halkının olacak" ifadelerini kullandı.
Başta İslam ülkeleri olmak üzere, tüm dünyada yaşanan zulme karşı sesini yükselten ve mazlumların daima yanında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve milletine teşekkür eden Abdulmaksud, İslam medeniyetine sahip çıkan Türkiyeli Müslüman gençlere minnettar olduklarını vurguladı.
"21 YAŞINDAKİ BİR GENÇ NASIL OLUYOR DA BİR CANİYE DÖNÜŞEBİLİYOR"
Genel kurula ev sahipliği yapan Medeniyet Gençliği Derneği Başkanı Fatih Ayhan, yaptığı açılış konuşmasında son günlerde yaşanan intihar saldırılarına dikkat çekti.
Türkiye’nin Ortadoğu coğrafyasının zor günler yaşadığını belirten Ayhan, "Ağır bir imtihandan geçiyoruz. Bu dönemde hepimize düşen görevler var. 21 yaşındaki bir genç, nasıl oluyor da bir caniye dönüşebiliyor? Bu soruya yanıt aramak durumundayız. Bu mesele her şeyden önce bir zihniyet sorunudur, değer sorunudur. İslam medeniyetinin en temel değeri barış iken, bugün cihat yahut özgürlük adına bir insan masum insanların kanını nasıl akıtabiliyor? Eğer bunu yapabiliyorsa, burada sorun o insanları bu çarpık düşünceye iten yorum ve anlayışta aranmalı" değerlendirmelerinde bulundu.
Konuşmasının devamında özledikleri "Ma’rufun Nesli" ideallerini de açıklayan Başkan Ayhan, "Ma’ruf, herkese adaletin, hakça paylaşımın, ahlak ve maneviyatın temel alındığı düşünme ve yaşam biçimidir" dedi.
Genel kurulda, İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın ile milletvekilleri söz alarak birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.