Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meclis Araştırma Komisyonu Nizip Çadır Kentte İnceleme Yaptı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Gaziantep’in Nizip ilçesindeki çadır ve konteyner kentte incelemelerde bulundu.Nizip ilçesine gelerek ilk olarak yaklaşık 5 bin Suriyeli sığınmacının yaşamını sürdürdüğü...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 19:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 19:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Gaziantep’in Nizip ilçesindeki çadır ve konteyner kentte incelemelerde bulundu.
Nizip ilçesine gelerek ilk olarak yaklaşık 5 bin Suriyeli sığınmacının yaşamını sürdürdüğü konteyner kentte gelen (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerini Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu ve Gaziantep İl Affet Acil Durum Müdürü Ahmet Taşkesen karşıladı.
İdari binada basına kapalı olarak verilen brifinge katılan komisyon üyeleri burada, her iki kampta kalan sığınmacı sayısı, sığınmacılara yönelik verilen hizmetler ile sosyal etkinlikler ve yaşama koşulları ile ilgili bilgi aldıkları öğrenildi.
Konteyner kentteki inceleme ve bilgi alışverişini tamamlayan komisyon üyeleri daha sonra yaklaşık 11 bin Suriyelinin kaldığı çadır kentte geçerek bir takım incelemelerde bulundular.
Her iki kampta incelemelerini tamamlayan heyettekiler ilçeden ayrıldılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.