Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mayzem İle EXPO 2016 İşbirliği Yapacak

Milletlerarası Akdeniz Yüksek Zirai Etütler Merkezi’nin (MAYZEM) 136. Yönetim Kuruluna katılmak üzere Antalya’ya gelen heyet, EXPO 2016’yı ziyaret etti. Merkezin başkanlığını yürüten Doç. Dr. Masum Burak, MAYZEM’in özellikle bahçecilik...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milletlerarası Akdeniz Yüksek Zirai Etütler Merkezi’nin (MAYZEM) 136. Yönetim Kuruluna katılmak üzere Antalya’ya gelen heyet, EXPO 2016’yı ziyaret etti. Merkezin başkanlığını yürüten Doç. Dr. Masum Burak, MAYZEM’in özellikle bahçecilik ve biyoçeşitlilik konusunda EXPO 2016 ile örtüşen çalışmaları olduğuna dikkat çekerek, ziyaretlerinde MAYZEM ile EXPO arasında nasıl bir işbirliği sağlanabileceği konusuna yoğunlaştıklarını söyledi.
HEYET EXPO 2016 ANTALYA SERGİ ALANINI GEZDİ
Gıda, tarım, balıkçılık ve kırsal kalkınma konularında araştırma, eğitim ve yayın çalışmaları yapan, 13 ülkenin üye olduğu MAYZEM, 52 yılık tarihinde Yönetim Kurulu Toplantısını ilk kez Türkiye’de gerçekleştirdi. MAYZEM Başkanlığına seçilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak’ın girişimiyle Antalya’da düzenlenen toplantıya, MAYZEM’in stratejik, politik, mali ve idari konularda karar alan organı olan Yönetim Kurulu üyeleri ve delegeler katıldı.
Yaklaşık 40 kişilik heyet, Aksu’da bulunan EXPO 2016 Antalya sergi alanını da ziyaret etti. EXPO 2016 Antalya Ajansı eski Yönetim Kurulu üyesi olan MAYZEM Başkanı Doç. Dr. Masum Burak ve beraberindeki heyeti, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök ağırladı. Kök, heyete EXPO 2016 Antalya projesi ve sergi alanı hakkında bilgi verdi. Heyet daha sonra sergi alanını gezerek incelemelerde bulundu.
"İLK KEZ EV SAHİPLİĞİ YAPTIK"
1962’den bu yana MAYZEM üyesi olan Türkiye’nin ilk kez başkanlık görevine seçildiğini söyleyen Doç. Dr. Masum Burak, "Bu merkez yılda 2 kez Yönetim Kurulu Toplantısı yapıyor ancak Türkiye bugüne kadar bu toplantılara hiç ev sahipliği yapmamış. Göreve gelmemin ardından 136. Yönetim Kurulu Toplantısı’nı, Türkiye’de yapmayı teklif ettim ve13 üye ülkeden ve Genel Merkezden gelen delegeleri Antalya’da ağırladık. Bu kapsamda da EXPO 2016’yı ziyaret ettik" dedi.
"TÜRKİYE ÇOK ZENGİN BİR BİYOÇEŞİTLİLİĞE SAHİP"
MAYZEM’in özellikle bahçe ve biyoçeşitlilik alanında yaptığı çalışmaların, EXPO 2016 ile örtüşen ortak noktaları olduğuna ifade eden Burak konuşmasını şöyle sürdürdü:
"MAYZEM ve EXPO arasında nasıl bir işbirliği sağlarız onu araştırdık. Enstitü müdürlerimiz notlarını aldılar. Biyoçeşitlilik konusunda belki Avrupa Birliği’ne proje sunabiliriz, çeşitli çalıştaylar yapabiliriz. Burası biliyorsunuz zengin bir bölge. Türkiye de çok zengin bir biyoçeşitliliğe sahip. Bu zenginliği EXPO 2016 üzerinden Akdeniz ülkeleriyle paylaşacağız."
"HEYET EXPO 2016’DAN ÇOK ETKİLENDİ"
Heyetin EXPO 2016’dan çok etkilendiğini söyleyen Masum Burak, EXPO’nun ülke bahçeleriyle, biyoçeşitliliğiyle, kule ve kongre merkeziyle misafirler üzerinde şaşırtıcı bir etki oluşturduğuna dikkat çekti. Burak, Türkiye’nin tanıtımını EXPO 2016 Antalya aracılığıyla yapmaya devam edeceklerini de ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.