Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mavi Marmara Gemisi Gazisi İyilik Ve Hayır Adamı İlhan Dirgin Hayatını Kaybetti

İnsani Yardım Vakfı’nın organizasyonu ile İsrail ablukasındaki Gazze’ye yardım malzemeleri götürmek üzere yola çıkan Mavi Marmara gemisinde de bulunan gazi İlhan Dirgin, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.31 Mayıs 2010 tarihinde...

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mavi Marmara Gemisi Gazisi İyilik Ve Hayır Adamı İlhan Dirgin Hayatını Kaybetti
İnsani Yardım Vakfı’nın organizasyonu ile İsrail ablukasındaki Gazze’ye yardım malzemeleri götürmek üzere yola çıkan Mavi Marmara gemisinde de bulunan gazi İlhan Dirgin, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
31 Mayıs 2010 tarihinde Gazze’ye yakın uluslararası sularda yardım malzemesi taşıyan gemiye yönelik onlarca asker, gemi ve helikopterle operasyon düzenleyen İsrail ordusu, 9 Türk vatandaşını şehit ederken bir çok yolcuyu da yaralamıştı. Bu saldırı sırasında Mavi Marmara gemisinde olan ve kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) emeklisi 1953 doğumlu gazi İlhan Dirgin öğle namazına müteakip Tavşanlı Ulucami’nde kılınan cenaze namazı sonrası alınan helallik sonrası sevenlerinin gözyaşları arasında Asri Mezarlığında toprağa verildi.
Mavi Marmara Gazisi Kocaeli İnsani Yardım Derneği (KİYAD) Başkanı İsmail Yeşildal da cenaze namazına katılanlar arasında idi. Yeşildal, İlhan Dirgin’e Allah’tan rahmet dilerken yakınlarına ve ailesine baş sağlığı diledi. Yeşildal, defin sonrası şunları söyledi:
“Mavi Marmara sürecinden yaklaşık 6 yıl geçti, hala Mavi Marmara yoluna devam ediyor biliyorsunuz. Birçok platformda Mavi Marmara ile alakalı Türkiye’nin her yerinde programlar düzenliyoruz. İmam Hatiplilerle, okullarla gençlere Mavi Marmara’nın sürdürdüğü davayı anlatma gayretindeyiz. Mavi Marmara’yı yola çıkaran sebepler belli. Gazze’de abluka altında yaşayan 1,5 milyon üzerine yaşayan insan var ve bunlara bir şekilde İsrail ablukası altında asli ihtiyaçlarını karşılayamamaları üzerine dünyanın dikkatini buraya çekmek üzere Mavi Marmara yola çıktı. 50’nin üzerinde ülkeden katılımcı ile biz de oradaydık. Yaklaşık 600 civarında kişi vardı. Uluslararası sularda Gazze’nin açığında saldırdıklarında 9 arkadaşımızı şehit etti. Mavi Marmara hala yoluna devam ediyor. Şu anda Uluslararası Ceza Mahkemesi İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesinde davaları görülüyor. Biz de Türkiye çapında özellikle Ramazan ayını fırsat bilerek Mavi Marmara katılımcılarını bir araya getiriyoruz. Mavi Marmara’nın hizmet ettiği özgür Kudüs davasını anlatma gayreti içerisindeyiz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.