Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Matematikçi Fırat Bayır son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul Kadıköy’de motosikletle geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Türkiye’nin önde gelen matematikçilerinden Yrd. Doç. Fırat Bayır (41) için görev yaptığı İstanbul Aydın Üniversitesi’nde (İAÜ) veda töreni düzenlendi.Bağdat...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Kadıköy’de motosikletle geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Türkiye’nin önde gelen matematikçilerinden Yrd. Doç. Fırat Bayır (41) için görev yaptığı İstanbul Aydın Üniversitesi’nde (İAÜ) veda töreni düzenlendi.
Bağdat Caddesi’nde önceki akşam kurucusu olduğu eğitim danışmanlık merkezinden motosikletiyle yola çıkan İstanbul Aydın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Fırat Bayır, Fenerbahçe yönünde aynı yöne giden bir taksiyle çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle aracıyla yola savrulan Bayır, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Bayır için yaklaşık 3 yıldır görev yaptığı İstanbul Aydın Üniversitesi’nde tören düzenlendi. Törene anne Yaşar Bayır, baba Salih Bayır, İAÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Rektör Prof. Dr. Yadigar İzmirli, çok sayıda akademisyen, öğrenci ve Bayır’ın sevenleri katıldı.
Tam bir motosiklet tutkunu olan Bayır, 3 yıl önce motosikletinin Bağdat Caddesi’ndeki ofisinin önünden çalındığını sosyal medya hesabından “Bulan, gören ve verdiği haberle motoruma kavuşmamı sağlayan arkadaşlara 2 bin TL vereceğim” ifadeleriyle paylaşmıştı. Ayrıca sosyal medyada yaptığı paylaşımın altına arkadaşları tarafından ‘Geçmiş olsun, Sen bırak bu işi, Allah göstermesin kaza olur’ gibi iletiler yazılarak Bayır’a uyarılarda bulunulmuştu.
“AHİRETTE, BİR EĞİTİM ŞEHİDİ GİBİ KARŞILANMASINI TÜM KALBİMİZLE DİLİYORUZ”
Anma töreninde Fırat Bayır için veda konuşması yapan Dr. Mustafa Aydın, “Öncelikli olarak Fırat Bayır’ın ailesine, akrabalarına ve onu ailesi gibi görüp 4 yıldır eğitim yolculuğunda kendisine eşlik etmiş olan akademisyen arkadaşları başta olmak üzere hepimizin başı sağ olsun. Bayrama çok az bir zaman kala bu mübarek günlerde böyle bir kaza haberiyle hepimiz çok üzüldük. Biliyoruz ki, burada toplanan bütün insanlar ona yüreğinden dua ediyorlar. Ahirette de bir eğitim şehidi gibi karşılanmasını tüm kalbimizle diliyoruz. Anne ve babamızın acısı tarif edilemez ama en azından kendilerini şu şekilde teselli edebilirler; değerli kardeşimiz Fırat kendisi gibi çok değerli öğrenciler yetiştirdi. İlerde hayata atılan öğrencileri her zaman onun için dua edip anacaklar. Bir insan ahirete gittiği zaman ne malıyla ne mülküyle ne ünvanıyla ne de şöhretiyle anılır. Fakat hayırlı evlat olarak yetiştirdiği öğrencileriyle birlikte anılır. Dolayısıyla Fırat kardeşimiz de binlerce öğrencinin duasıyla birlikte Hak yolunda yürüyecek. Ben bu vesileyle değerli kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum” dedi.
On yıllık arkadaşı aynı zamanda da İstanbul Aydın Üniversitesi’nde beraber çalıştıkları Dr. Özge Eren de Fırat Bayır gibi çok değerli bir akademisyeni kaybetmekten duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek “Gerçekten çok iyi bir insanı kaybettik. Çok fazla öğrenci yetiştirdi ve bunların hepsini sevgiyle yaptı. Hepsini o yüksek ilim ve bilim donanımıyla besledi. Karşılıksız vermeyi seven birisiydi. Zaten bu kadar iyi biri olması onu böyle mübarek bir günde uğurlamamıza da sebep oldu. Çok ama çok üzgünüz” diye konuştu.
“ÜLKENİN REFAH SEVİYESİ İÇİN GENÇLERİN EĞİTİMİNE ÇOK ÖNEM VERİRDİ”
Fırat Bayır’ın ülkenin refah seviyesinin yukarılara çıkması için gençlerin eğitimini çok önemsediğinin altını çizen Eren “Eğer hayatına devam etseydi, eğitim hayatını çok önemsediği için çocuklarının eğitimine kendini verecekti. Bunun için ücretsiz dersler de veriyordu zaten. Hep ülkenin refah seviyesinin yükselmesi için gençlerin eğitimini çok önemserdi. Bunun için çalışmalarda bulunuyordu ve bu çalışmalarını daha da ilerletecekti. Bizler de zaten en yakın arkadaş grubu olarak onun yapmak istediklerini ya da başlayıp yarıda bıraktıklarını ya da düşünüp de başlatamadığı şeyleri devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.
“ESKİ MOTORUNU KAYBETTİĞİNDE BİZLER ÇOK SEVİNMİŞTİK”
Fırat Bayır’ın motosiklet sevdasından da bahseden İstanbul Aydın Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Özge Eren, “Motorları çok severdi. Ama ülkenin gerek eğitim gerekse yol koşulları maalesef ki hiçbir zaman yeterli olmadı. Yine de bu sevgisinin arkasında durdu. Hatta yakın çevresi olarak eski motoru kaybolduğunda sevinmiştik. Demek ki onun da yazgısı buymuş. Allah mekânını cennet eylesin” diyerek sözlerini tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.