Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MASFED, Çalışma Bakanlığı ve MYK Başkanlığı arasında İşbirliği Protokolü imzalandı

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanlığı arasında ’Motorlu Araç Alım Satım Sorumlusu ve Motorlu Araç Alım Satım Personeli Ulusal Yeterlilik Hazırlama...

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2016 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2016 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanlığı arasında ’Motorlu Araç Alım Satım Sorumlusu ve Motorlu Araç Alım Satım Personeli Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü’ imzalandı.
Otonomi Otomobil Ticaret ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen imza töreninde konuşma yapan MASFED Başkanı Aydın Erkoç, otomobil ticareti mesleğini yapabilmek için mesleğe ilişkin olarak mutlaka motorlu araçların modelleri, araç tipleri ve teknik aksanına ait bilgi sahibi olunması gerekli olduğuna vurgu yaparak, "Yapacağımız çalışmanın hedef ve temeli öncelikle faaliyet gösterdiğimiz mesleğimizin bir adının olması. Motorlu araç alım satımına ilişkin mesleği ile sektörün tanınmasını, bu sektörde ticari faaliyette bulunan işletme sahipleri ile çalışanların üzerinde güven ve saygınlık oluşturarak mevzuat çerçevesinde ulusal ve uluslararası alanda mesleğin icra edilmesidir. Federasyon olarak motorlu araçlarla ilgili çalışma başlatırken pazarlama, satın alma, satış ve etik standartlarda her birini bir bütün olarak değerlendirerek, motorlu araç alım satım sorumlusu ve motorlu araç alım satım personeli olmak üzere ulusal yeterlilik hazırlama çalışmalarımızı başlatıyoruz" diye konuştu.
MYK Başkanı Adem Ceylan ise, "Tehlikeli ve çok tehlikeli meslek sınıfından olmamakla birlikte 65 bin otomobil satıcılarının artık dünyada olduğu gibi, Avrupa’da olduğu gibi ulusal meslek standartlarının hazırlanması, bu meslek standartlarına uygun bir şekilde belgelendirmeyi gerçekleştirmek amacıyla kurulan bir kamu tüzel kişiliğiyiz. Bu çalışma ulusal yeterlilik hazırlama süreciyle özellikle otomotiv sektöründeki satış elemanlarının, pazarlama elemanlarının daha nitelikli, standartlara uygun bir şekilde hizmet etmesine imkan sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.
İmzaların atılmasının ardından hediyeler takdim edildi ve fotoğraf çekildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.