Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marmaris’te 2 şehit, 25 yakalama kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otelden ayrılmasının ardından başlayan çatışmalarda 2 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, 1 Tuğamiral, 1 Albay, 1 Yarbay ve 1 Üsteğmen olmak üzere...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otelden ayrılmasının ardından başlayan çatışmalarda 2 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, 1 Tuğamiral, 1 Albay, 1 Yarbay ve 1 Üsteğmen olmak üzere 25 asker hakkında yakalama kararı verdi.
Gece boyu devam eden çalışmaları kurulan kriz masasından idare eden Vali Amir Çiçek, operasyonun sona ermesinin ardından Marmaris Devlet Hastanesi’nde hafif yaralı olarak tedavi gören polisleri ziyaret etti. Dün geceden bu yana Marmaris’te yaşanan olayların bilançosunu açıklayan Vali Çiçek, “15 Temmuz 2016 Cuma gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimiz Marmaris ilçesinde kalmış olduğu otelden ayrılmasından bir süre sonra darbe teşebbüsünde bulunan kişiler 3 askeri helikopter ile otele saldırmaları üzerine çıkan çatışmada biri Cumhurbaşkanlığı koruması Mehmet Çetin ile Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli olan Polis Memuru Nedip Cengiz Eker şehit olmuş, üç hafif yaralanma meydana gelmiştir. Güvenlik güçleri tarafından olayda kullanılan iki helikoptere Marmaris’te el konulmuştur. Bir helikopter ise yapılan takip sonucu İzmir ilimizde yakalanmıştır. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca 1 Tuğamiral, 1 Albay, 1 Yarbay ve 1 Üsteğmen olmak üzere 25 kişi hakkında gözaltı kararı verildi” dedi.
Devlet büyüklerinin hakkıyla korunduğunu ve sağ salim uğurlandığını belirten Vali Çiçek, “Aziz vatanımız sizlere minnettardır. Vatanımızın Milletimizin birliğine ve dirliğine kast edenlere emir verenleri gözaltına aldık. Hiç merak etmeyin. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları, birlik ve beraberliğimizle defedeceğiz. Bundan sonra daha çok çalışacağız daha çok üreteceğiz her zamankinden daha fazla bir ve beraber olacağız” diye konuştu.
Ziyareti için Vali Çiçek’e teşekkür eden yaralı polisler de, “Ülke bu haldeyken rapor alalım eve gidelim dinlenelim diyemeyiz. Bir an önce tedavilerimizi yaptırıp görevlerinin başına dönmek istiyoruz. Bu hainler bitene kadar tükenene kadar görevimizin başındayız” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.