Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marmaraereğlisi’nde deniz 10 metre çekildi

Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesine kıyısı bulunan Marmara Denizi’nin yaklaşık 10 metre çekildiğini gören vatandaşlar paniğe kapıldı. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada ise bu durumun normal olduğu kaydedildi.Tekirdağ’ın...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2016 20:16
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2016 20:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesine kıyısı bulunan Marmara Denizi’nin yaklaşık 10 metre çekildiğini gören vatandaşlar paniğe kapıldı. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada ise bu durumun normal olduğu kaydedildi.
Tekirdağ’ın Maramaraereğlisi ilçesine bağlı Yeniçiftlik Mahallesi’ne kıyısı bulunan Marmara Denizi’nin yaklaşık 10 metre çekilmesiyle denizde küçük adacıklar meydana geldi. Denizin 10 metre çekildiğini gören vatandaşlar paniğe kapılırken, uzmanlar tarafından yapılan açıklamada ise bu durumun normal bir doğa olayı olduğu ve denizde böyle gelgitlerin yaşanabileceği belirtildi. Öte yandan yapılan açıklamaların devamında, bu olayın meteorolojik olayların günlük yaşam biçimlerini asırlardır nasıl etkilediğini daha iyi anlamak bakımından son derece önemli olduğu, dünyanın bazı bölgelerinde belli zamanlarda yaşanan bu türden olaylar incelendiğinde atmosfer basıncı ve rüzgar, deniz yüzeylerinin şekillenmesinde oldukça önemli olduğu kaydedildi. Atmosfer basıncının her yerde eşit değerde olması ve rüzgarın her yerde sakin olması durumunda su yüzeyinin bir düzlem şeklinde sabit kalmasını sağlayacağı ve bu durumun asla gerçek atmosferde mümkün olmayacağı belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.