Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marmarabirlik havuzdan ürün alımına başlıyor

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, "Gold" markalı ürüne ve şarküteri reyonlarındaki iri kalibreli zeytine olan talebinin artması sebebiyle 24 Nisan 2018 tarihinden itibaren havuzdan ürün alımlarına başlanılacağını açıkladı....

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2018 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2018 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Marmarabirlik havuzdan ürün alımına başlıyor

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, "Gold" markalı ürüne ve şarküteri reyonlarındaki iri kalibreli zeytine olan talebinin artması sebebiyle 24 Nisan 2018 tarihinden itibaren havuzdan ürün alımlarına başlanılacağını açıkladı. Asa, “Mahsulünü Marmarabirlik’e satmak isteyen üreticiler, numunesiyle birlikte kooperatiflerine müracaat edebilirler" dedi.

Asa, alımların kilogramda adedi 201 ve 290 dane arasında olacağını, 300 dane ve daha ince olan ürünlerin alınmayacağını bildirdi. Geçen kampanya döneminde üretici ortaklarından 51 bin 500 ton ürün alındığını hatırlatan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, özellikle iri zeytine artan talebin karşılanabilmesi ve satışların daha da arttırılmasına yönelik olarak havuzdan ürün alımlarına başlama kararı aldıklarına söyledi. Asa, “Geçtiğimiz kampanya döneminde üreticimize destek olmak üzere orta ve ince kalibreden oldukça fazla ürün almıştık. Dolayısı ile stoklarımızda bulunan orta ve ince daneli ürünlerimizi sıkıntı yaşanmadan piyasaya sunmak istiyoruz. Piyasalardaki güncel alımları göz önünde bulunduracak olursak, mevcut fiyatların fire düşüldükten sonra kampanya dönemindeki fiyatlar ile eşit seviyede olduğu ve dolayısıyla da üreticimizin zor günler geçirdiğini görüyoruz. Maksadımız hem ülke ekonomisine, tarıma ve zeytin üreticisine destek olmak hem de Marmarabirlik’ in ihtiyacının karşılanmasını temin etmektir. ”dedi.

Havuzdan alınacak ürünlerin fiyatlarının, tüccar mantığı ile piyasa şartları çerçevesinde eksperler tarafından belirleneceğini belirten Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, “Bir önceki dönemde olduğu gibi havuzun başında Marmarabirlik kalite standartlarına uygun ve kalibrelerine göre fiyatlar belirlenecektir. Ürün alım miktarının artmasıyla birlikte satış rakamlarında da artış olacak böylece hem üretici hem de Marmarabirlik kazanacak” diye konuştu.

Asa, “Marmarabirlik’ in kalite standartlarına uygun olan ürünler alınacak olup, üreticilerimizden alınacak ürünlerin bedelleri peşin ödenecektir. 2018 yılında hedefimiz olan 500 milyon cironun üzerine çıkmayı planlıyoruz. Marmarabirlik üreticisinin her zaman yanındadır. Üreticimizi ezdirmeyiz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.