Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marmara Belediyeler Birliği’nden Yerel Yönetimler Finans Zirvesi

Marmara Belediyeler Birliği tarafından, "Yerel Yönetimler Finans Zirvesi" programı düzenlendi. Yurt içi ve yurt dışından birçok katılımcının olduğu etkinlikte, uzun vadede finansman sorunları, mevzuattaki engeller ve kentsel dönüşüm...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Marmara Belediyeler Birliği tarafından, "Yerel Yönetimler Finans Zirvesi" programı düzenlendi. Yurt içi ve yurt dışından birçok katılımcının olduğu etkinlikte, uzun vadede finansman sorunları, mevzuattaki engeller ve kentsel dönüşüm gibi konular ele alındı.
Marmara Belediyeler Birliği tarafından "Yerel Yönetimler Finans Zirvesi" etkinliği düzenlendi. Conrad İstanbul Bosphors’da gerçekleştirilen etkinliğe, yurt içinden ve yurt dışından yerel yönetim ve ekonomi dünyasının tanınmış isimleri katıldı. Programda, uzun vadede finansman sorunları, mevzuattaki engeller ve kentsel dönüşüm gibi konular ele alınarak fikir alışverişinde bulunuldu.
"İLK OTURUM, YEREL YÖNETİM FİNANSMANI - ULUSLARARASI KAYNAK KULLANIMI ÜZERİNE YAPILDI"
Dört oturumdan oluşan programın birinci oturumu, ’Yerel Yönetim Finansmanı - Uluslararası Kaynak Kullanımı’ başlığı altında yapıldı. İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin’ın moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda, KOBİ Bankacılığı Satış Grup Direktörü Mehmet Ormancı, EBRD Türkiye Direktörü Jean Patrick Marguet, Avrupa Yatırım Bankası (EIB) Kurulsal Sorumluluk ve Sivil Toplum Bölüm Başkanı Dr. Hakan Lucius, ECO Trade and Development Bank Kurumsal ve Proje Finansman Müdürü Shahzad A. Cheema, konuşmacı olarak katıldı. Finans kaynaklarının oluşturulması noktasında uzman panelistler, Yerel Yönetim Finansmanı - Uluslararası Kaynak Kullanımı üzerine konuştu.
“BELEDİYELER EN UYGUN KAYNAKLARI NASIL OLUŞTURUR, ONUN FİNANS ZİRVESİNİ YAPIYORUZ”
Zirveye ilişkin açıklamalarda bulunan Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bugün burada Yerel Yönetimler üzerinde ki Finans Zirvesini gerçekleştiriyor. Finans önemli bir konu olduğu için güzel bir katılım var. Küçük büyük bütün belediyeler yatırım yapıyor.  Son dönemlerde belediyelerin yükü ve sorumlulukları arttı. Bu yetkiler dahilinde belediyelerimiz her alanda çalışmaya devam ediyor. Belediyelerin kent ekonomisine katkı sağlaması gereken projeler üretti, burada da birkaç örnekleri verildi. Teleferik gibi projeler daha önceden yapılabilirdi. Bunu küçük belediyeler bile yapabilirdi. Hatta yapılan projeler kendi kendilerini finanse edebilir. Burada belediyelerin küçüğü, büyüğü diye bir şey yok yerine göre en uygun projeyi yapabilmek önemlidir. Bu projelerin hayata geçirilmesi için burada kaynaklarını bulabilmesi gerekiyor. Belediyelerin aylık gelirleri zaten, belli ve teminat noktasında belediyeler sağlam yerlerdir. Bu konuda, yerinde yatırımlar yapmak, parayı yerinde harcamak ve doğru yatırımlarla birlikte şehre katkı sağlamak istiyoruz. Bu projeler için finans temin edilmesi gerekiyor. Bu finans nasıl temin edilecek, hangi şartlarda en uygun kaynak nasıl temin edilebilir onun çalışmasını yapıyoruz” dedi.
“YEREL YÖNETİMLER NE KADAR KAYNAK BULURSA O KADAR BAŞARILI OLUR”
Finans kaynağı fazla olan belediyelerin başarılı belediyeler olduğunu söyleyen Başkan Altepe, “Belediyeler devamlı olarak çözüm üretiyor, kaynak üretmek zorunda, belediye başkanları ne kadar kaynak bulursa o kadar başarılı olur. Bu kaynakları finans gruplarından kaynak olarak da bulabilirsiniz, bir kurumu kendinize ortak ederek de bulabilirsiniz. Fabrikayı kurarsınız, daha sonra ortak payınızı alırsınız. Proje akılcı olduktan sonra, her zaman ortakta bulunur, finans kaynağı da bulunur. Doğru yatırımın yapılması noktasında yerel yönetimlerin önemini burada görüyoruz. Çünkü, Bursa’nın kaynakları Bursa’da, başka yerin kaynakları başka yerlerde biliniyor. Hangi noktadan hangi çalışmayı yaparsam daha iyi iş yaparım noktasında yerel yönetimler başarılıdır. Çalışma yapıldıktan sonra proje finans getiriyorsa zaten geç kalınmış bir iştir, kısa zamanda kendini finanse eder ve şehre büyük bir hareket getirir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.