Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marka Şehirler Zirvesi’nde Adana konuşuldu

TÜYAP’ta düzenlenen Avrasya’nın merkezinde yer alan birçok bölgenin yöneticilerinin buluştuğu Marka Şehirler Zirvesi’nde Adana konuşuldu.Avrasya’nın merkezinde yer alan gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin, şehirlerin yerel yöneticilerinin,...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TÜYAP’ta düzenlenen Avrasya’nın merkezinde yer alan birçok bölgenin yöneticilerinin buluştuğu Marka Şehirler Zirvesi’nde Adana konuşuldu.
Avrasya’nın merkezinde yer alan gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin, şehirlerin yerel yöneticilerinin, belediye başkanlarının, peyzaj uzmanlarının, müteahhit ve mekan işletmecilerinin buluşmasına olanak sağlayan Marka Şehirler Zirvesi yoğun katılımla devam ediyor. TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen zirveye 2’nci gününde Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş konuşmacı olarak katıldı. Akkuş “Akıllı Şehirlerde Etkin Su Kullanımı, Atık Yönetimi ve Alt Yapı Çözümleri” oturumunda konuştu. Akkuş, konuşmasında Çukurova Bölgesi’ninden, bölgedeki tarımsal faaliyetlerden ve yapılan çalışmalardan bahsetti.
“Adana’mız kebabıyla, güzel insanlarıyla meşhur bir şehir”
Zirveye katılan herkese teşekkür eden Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, “Adana Çukurova Bölgesi tarımsal faaliyetleriyle ün salmış bir yer. Yaklaşık 2 buçuk milyon nüfusuyla şehrimizin önemli konularını bağrında barındıran bir yer. Dünyanın hiçbir yerinde yoktur ki Adana’nın içerisinden çok büyük bir Seyhan Barajı akmakta. Bu da tabi ki bizim Adana’mızı kıymetlendirme de, Adana’mızı güçlendirme de bu her ne kadar tarım sulama faaliyetlerinde kullanıldıysa da en azından enerjiye dönüşen bir su kullanımı da ortaya çıkmaktadır ki bu da bir elektrik kullanımı meydana getirmekte. Adana’mız kebabıyla meşhur, güzel insanlarıyla meşhur bir şehir ” diye konuştu.
27 Kasım’a kadar ülke, şehir ve ilçelerin yerel yöneticilerini bir araya getirecek olan Marka Şehirler Zirvesi’nde geliştirilen projeler bölgelerde yapılan çalışmalar ve marka şehir olmanın koşulları tartışılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.