Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardinli Kadınlardan Güvenlik Güçlerine Destek

Mardin merkez Artuklu ilçesinde kadınların hazırladığı yöresel yemekler, Nusaybin’de terörle mücadele eden güvenlik güçlerine gönderildi.Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Kabala Mahallesi’nde bulunan Şakir Süreyya Nuhoğlu Lisesi’ndeki...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin merkez Artuklu ilçesinde kadınların hazırladığı yöresel yemekler, Nusaybin’de terörle mücadele eden güvenlik güçlerine gönderildi.
Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Kabala Mahallesi’nde bulunan Şakir Süreyya Nuhoğlu Lisesi’ndeki öğrenci ve öğretmenler, "Askerimize anne eli değmiş gıdalar" etkinliği düzenledi. Öğretmen, öğrenci, veli ve vatandaşların da desteği ile hazırlanan yemekler, "Allah sizleri korusun. Asker ve polislerimize selam olsun. Sizlere canımız feda, bu hainleri bin evvel bitirin" yazılı notlar eşliğinde güvenlik güçlerine gönderildi.
Okulun tarih öğretmeni Umut Şahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde bölgede güvenlik görevlilerine bu tür desteklerin yapıldığını, ancak özellikle bu bölgeden desteğin gitmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi. Bölgedeki güvenlik güçlerine destek olmayı amaçladıklarını ifade eden Şahan, “Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden ilk defa öyle bir kampanyanın yapıldığını tahmin ediyoruz. Bizden önce yapan varsa Allah onlardan da razı olsun. Bulunduğumuz yerin ordunun, askerinin ve milletinin yanında olduğunu çok iyi biliyoruz. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerle birlikte böyle bir etkinliği düzenledik. Şu anda toplamaya devam ediyoruz. Sonrasında bu topladıklarımız gıdaları Nusaybin’e ulaştıracağız” dedi.
“HER ŞEHİDİMİZ İÇİN GÖZYAŞI DÖKÜYORUZ”
Yöresel yemekler hazırlayan Semire Yüksel, “İnşallah sonu hayırlı olur devletimiz ve milletimiz için. Bizler de yemekler hazırladık. İnşallah hiçbir annenin içi yanmaz, sağ salim evlerine dönerler. Her şehidimiz için gözyaşı döküyoruz” diye konuştu.
Yemek getiren vatandaşlardan Fatih Barak, terörle mücadele eden asker ve polisler için ellerinden geleni yapmak istediklerini söyledi.
Öğrencilerden Sultan Bulat da okullarında düzenlenen kampanyaya destek için annelerinin yaptıkları yemekleri getirdiklerini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.