Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin’de bayram coşkusu

MARDİN (İHA) – Mardin’de Ramazan Bayramı coşkusu yaşanıyor.On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in sona ermesinin ardından Müslümanlar, bayram namazı için camilere akın etti.Mardin ve ilçelerinde sabahın erken saatlerinde küçük-büyük...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 07:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 07:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MARDİN (İHA) – Mardin’de Ramazan Bayramı coşkusu yaşanıyor.
On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in sona ermesinin ardından Müslümanlar, bayram namazı için camilere akın etti.
Mardin ve ilçelerinde sabahın erken saatlerinde küçük-büyük herkes bayram namazı için camilerde buluştu. Mardin Ulu Camii, Fuat Yağcı Camii, Kuba Camii, Yeni Camii gibi büyük camiler sabahın erken saatlerinden itibaren dolup taştı.
Bayram coşkusu Nusaybin’de de yaşandı
Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Mardin’in Nusaybin ilçesinde de bayram coşkusu yaşandı. Sabahın erken saatlerinde ilçenin Şeyh Raşit Camii’nde toplanan halk, bayram namazını kıldıktan sonra camide birbirleriyle bayramlaştı. Bayramlaşmanın ardından cami cemaatine bayram şekeri ikram edildi.
Namaz öncesi vaaz
Kızıltepe Yeni Cami’de bayram namazı öncesi İlçe Müftüsü Masum Taşçı, cemaate vaaz verdi. Taşçı, "Toplum içerisinde oluşan olumsuzlukların ve günahların ortadan kalkması, kaldırılması için hepimize vazife düşüyor. Kötülükleri izale etmek lazım, bazen dilimizle bazen eylemimizle. Çünkü nasihat hatırlatıcı şeyleri insana ihtiva ettiğinden dolayı tesir yapar. Toplumumuzda günahların alanen işlendiği insanların ahlaki açıdan bazı vasıfları kaybettiği bir ortamda herhalde idarecilere ilim adamlarına eğitimcilerimize ve anne babalara düşen vazifeler var o mesuliyetin idrakinde olarak hareket etmek lazım. Birbirimize hatırlatmak ve uyarmak lazım uyarmak lazım ki içinde bulunduğumuz toplum saadet asrının yaşadığı toplum olsun" diye konuştu.
"Yakınlarınızı ve komşularınızı ziyaret edin"
Bayram namazı sonrası verilen hutbede ise küskünlük ve kırgınlıkların giderilmesi için bu günlerin birer fırsat olduğuna dikkat çekildi. Bayram namazını kıldıran Yeni Camii İmamı Mehmet Salih Çalka, "Yakınlarınızı ve komşularınızı ziyaret edelim. Evinize kapanarak Müslümanların sevincine ortak olmaktan geri durmayın. Çünkü günümüz sevinç, neşe ve tebessüm günüdür" dedi.
İlk bayramlaşma camilerde gerçekleşti
Hutbeden sonra cami cemaati salavatlar eşliğinde müsafahada bulunarak birbirleriyle bayramlaştı. Bazı hayırsever vatandaşlar ise namaz çıkışında cemaate çeşitli ikramlarda bulundu. Camilerdeki bayram tebriklerinin ardından vatandaşlar mezarlıklara gitti. Kaybettikleri yakınlarını ziyaret edenler, mezar başlarında uzun süre dua ederek Yasin-i Şerif okudu.
"Bayramı büyük bir coşkuyla kutluyoruz"
Bayram namazını kılan vatandaşlardan Ömer Demir, "Memleketimizde bayramlar hala coşkulu bir şekilde kutlanmaya devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde camileri dolduran Müslümanlar namaz kıldıktan sonra bayramlaştı, ardından yakınlarının mezarlıklarına geldiler. Buradan eş-dost ve akrabalarımızın bayramına gideceğiz inşallah. Müslümanların Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum, barış ve huzura vesile olmasını cenabı Hak’tan niyaz ediyorum" dedi.
Deniz Bahadur ise "Bayram sabahında Medine’de yaşanan patlamadan dolayı buruk bir sevinç yaşıyoruz. Allaha şükür orucumuzu tuttuk ibadetlerimizi yerine getirdik. Şimdi de bayram namazını kıldık. Şimdi kabir ziyaretine ardında anne baba ziyaretine gideceğiz inşallah. Rabbim İslam coğrafyasında akan kanı tez zamanda durdurmayı nasip eylesin" ifadelerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.