Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin’de ‘Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı” kutlaması

Mardin’de “Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı” düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Vali Mustafa Yaman, esnaftan dükkanlarını dışarıdan gelen misafirlerin arzu ettiği saate kadar açık tutmalarını istediklerini belirtti.Mardin...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2017 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’de ‘Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı” kutlaması

Mardin’de “Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı” düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Vali Mustafa Yaman, esnaftan dükkanlarını dışarıdan gelen misafirlerin arzu ettiği saate kadar açık tutmalarını istediklerini belirtti.

Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince (MESOB), “Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı” nedeniyle tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, MESOB Başkan Vekili İsa Tunç, esnaflar ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan törende MESOB Başkan Vekili Tunç, hafta ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Ardından konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, 1’inci Cadde esnafının sorunlarına değindi. Bu caddeyi canlı tutmak arzusunda olduklarını belirten Vali Yaman, “Türkiye’de sokak çalgıcıları zabıta görünce kaçar, biz bunu kurumsal hale getirdik. Çarşıyı canlı tutalım diye, çarşıdaki iyileştirme çalışmalarının bir kısmını bitirdik, bir kısmını da bitiriyoruz. Bizim arzumuz bu çarşının 24 saat canlı hale gelmesi istiyoruz. Sabrederseniz böyle olduğunu göreceksiniz. Haftanın sadece 8 saatinde olan bir uygulama günde bir saate tekabül ediyor olaya öyle bakacaksınız. Bir pilot uygulama, 06.00 ila 10.00 arasına aldık. O saatlerde de zaten ring araçlarımız var ve bedava yolcuları getirip götürüyor. Gördüğüm tablo şu 08.00’de cadde kalabalık, dışardan bir sürü misafirler gelmiş ama dükkanlar kapalı şimdi ne yapalım. Yani ben caddeyi açsam da dükkanlar kapalı, kapatsam da. Bunun caddedeki yaya uygulamamızla ne alakası var. Dışardan gelen misafirin arzu ettiği saate kadar açmanızı istiyoruz. Burada huzur varken her şey iyi giderken siz değerli kardeşlerimizin dükkanlarının kapalı olması doğru değil” dedi.

Konuşmaların ardından en deneyimli, en genç ve kadın esnaflara plaket, ahilik konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Tören, katılımcılara pilav ikram edilmesiyle sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.