Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin Ve Şırnak’ta 6 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Mardin ve Şırnak’ta devam eden operasyonlarda 6 terörist etkisiz hale getirildi, 1 terörist teslim oldu. Mardin Midyat’ta 25 Mayıs 2016 tarihinde Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığı’na bombalı araçla gerçekleştirilen saldırı ile ilgili...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2016 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin ve Şırnak’ta devam eden operasyonlarda 6 terörist etkisiz hale getirildi, 1 terörist teslim oldu. Mardin Midyat’ta 25 Mayıs 2016 tarihinde Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığı’na bombalı araçla gerçekleştirilen saldırı ile ilgili 5 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Mardin’in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlarda operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan 1 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 495 oldu. Operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristler tarafından bir bina yakılırken, teröristler tarafından toplam yakılan bina sayısının 94 olduğu belirtildi. Ayrıca, 7 el yapımı patlayıcı imha edildi.
Şırnak’ta devam eden operasyonda 5 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist teslim oldu. Operasyonlarda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 468 oldu. Ayrıca 1 roketatar, 1 Dragunov keskin nişancı tüfeği, 12 Kaleşnikof piyade tüfeği, 700 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ve 3 el bombası ele geçirildi. Operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristler tarafından bir bina yakılırken, operasyonda toplam yakılan bina sayısının 143, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının ise bin 381 bildirildi.
Şırnak’ın Uludere ilçesinde icra edilen operasyonda bölücü terör örgütü mensubu iki terörist, 6 roketatar mühimmatı ve altı el bombası ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.
Kars Sarıkamış’ta güvenlik güçlerince icra edilen yol araması esnasında tespit edilen 150 kilogramlık el yapımı patlayıcı imha edildi.
Mardin Midyat’ta 25 Mayıs 2016 tarihinde Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığı’na bombalı araç ile gerçekleştirilen saldırı ile ilgili 5 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.