Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin Valisi Yaman’ın FETÖ’cü komutana tokat gibi cevabı tutanaklara yansıdı

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Mardin’i ele geçirmek isteyen FETÖ’cü hain komutana Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın tokat gibi cevabı tutanaklara yansıdı. Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak’ın darbecilere dair hazırladığı...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2017 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2017 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin Valisi Yaman’ın FETÖ’cü komutana tokat gibi cevabı tutanaklara yansıdı

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Mardin’i ele geçirmek isteyen FETÖ’cü hain komutana Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın tokat gibi cevabı tutanaklara yansıdı. Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak’ın darbecilere dair hazırladığı iddianamedeki telefon tutanağına göre ’Ben sıkıyönetim komutanıyım’ diyen komutanı azarlayan Vali Yaman ’Yanlış yaparsanız çatışırız’ diyerek azarladığı ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi darbeci ve FETÖ’cü Tugay Komutanı Salih Kırhan ile Mardin Valisi Mustafa Yaman arasındaki telefon konuşması ortaya çıktı. Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak’ın darbecilere dair hazırladığı iddianamedeki telefon tutanağına göre ’Ben sıkıyönetim komutanıyım’ diyen komutanı azarlayan Vali Yaman ’Yanlış yaparsanız çatışırız’ diyerek Kırhan’ı azarlıyor. Vali, havaalanındaki askeri helikopterin kalkmaması için özel harekat birlikleri gönderdiğini belirterek darbecilerin teslim olmasını istiyor.

Tutanağa yansıyan konuşma

Tutanağa yansıyan iddianameye göre, 70. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, 15 Temmuz akşamı 23.55’te Mardin Valisi Mustafa Yaman’ı aradı. Vali Yaman, Kırhan’a başarısız bir darbe girişiminin yaşandığını ancak her şeyin kontrol altında olduğunu söyledi. Darbeci Tuğgeneral Kırhan ise Vali Yaman’a ’Durum pek öyle değil, ben Genelkurmay Başkanlığınca sıkıyönetim komutanı ilan edildim’ diye cevap verdi.’

"Yanlış yaparsanız çatışırız"

Bunun üzerine Vali Yaman da, "Ben valiyim ve burada en yüksek mülki amir benim. Benim sorumlu olduğum ilde askeri personelin ve birliklerin herhangi bir hareketliliğine izin vermeyeceğim. Yanlış bir şey yapıldığında sert bir müdahalede bulunacağım. Sakın yanlış bir harekette bulunmayın. Aksi halde çatışacağız. Ayrıca havalaanında askeri bir helikopterin bulunduğunu öğrendik. Bu helikopterin kaldırılmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Helikopterin kalkmaması için tedbiren özel harekat unsurlarını oraya gönderiyorum" diye karşılık veriyor.

Darbe girişiminin tamamen bastırılmasının ardından gözaltına alınan Kırhan, daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.