Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin Müftüsü Coşkun: "FETÖ, 40 yıl bu milletin kurbanını heba etti"

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 40 yıl boyunca milletin ibadetini, hayrını, zekatını ve kurbanını heba ettiğini söyledi.Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Diyanet İşleri Başkanlığı...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 40 yıl boyunca milletin ibadetini, hayrını, zekatını ve kurbanını heba ettiğini söyledi.
Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen ’2016 Yılı Vekaletle Kurban Kesim Programı’ hakkında basın toplantısı düzenledi. Coşkun, bu yıl ’Kurbanlarımız Kardeşlik İçin’ temasıyla yurt içinde 235 noktada, yurt dışında ise 130 ülkenin 530 bölgesinde vekaletle kurban kesimi yapılacağını söyledi. Vekaletle kurban kesim ücretinin yurt içinde 690, yurt dışında ise 500 lira olarak belirlendiği kaydeden Müftü Coşkun, www.diyanetvakfi.org.tr internet adresinden, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halk Bankası, Garanti Bankası, Akbank, Türkiye Finans, Kuveyt Türk ile PTT şubeleri ve bankaların internet bankacılığı sistemi üzerinden, il ve ilçe müftülükleri ile TDV şubeleri aracılığıyla kurban vekaleti verilebileceğini ifade etti.
Vatandaşlara, vekaletlerini illaki Diyanet Vakfı’na vermeleri anlamında bir söz söylemesinin doğru olmayacağını anlatan Coşkun, "Bu konuda doğru olan STK’lara ve hayır kurumlarına da verebilirsiniz. Ama geçmiş yıllarında FETÖ denen terör örgütü 40 yıl bu milletin ibadetini, hayrını, zekatını ve kurbanını heba etti. Dolayısıyla Mardin ölçeğinde baktığımızda ne kadar hassas olduğumuz ortaya çıkacaktır" dedi.
Vekaleten kurban kesiminin rakamlarını da açıklayan Coşkun, "Mardin’de vekalet kurbanında 2012 yılında 25 adet iken 2015 yılında bu rakam katlanarak 174 adede yükselmiştir. Bunu ikili gidip anlatmaya çalıştık. 2015 yılında 174 adet kurban göndermemize rağmen Diyanet Vakfı bine yakın kurban gönderdi ve bizler o kurbanları dağıttık. Bu rakam inşallah iki, üç ve hatta dört katına çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.