Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marble Dünya Ülkelerini İzmir’de Buluşturdu

Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açarak, dünyanın mermer temsilcilerini İzmir’de buluşturdu.İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açarak, dünyanın mermer temsilcilerini İzmir’de buluşturdu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir’de 22. kez kapılarını açtı. İzmir protokolünün katıldığı açılış töreninin ardından Fuar İzmir’in birinci yıldönümü pasta kesilerek kutlandı.
“UZUN SÜREDİR OLMAYAN BİRLİK VAR”
Ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yüzde 12 civarında büyüme gerçekleştirdiklerini belirtti. Kocaoğlu, çok iyi başladıklarını belirterek şöyle konuştu:
"Çok iyi gidiyoruz. Hızlı bir şekilde İzmir’de fuarcılığı geliştirmeye çalışıyoruz. İzmir’de fuarcılık direktifini veren Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği hedef doğrultusunda çalışmanın, fuarcılığı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İzmir hem uluslararası kentlerde yarışta hem yerel kalkınmada ülkemize ve bir çok kente örnek olacak şekilde çalışmasını devam ettiriyor. İzmir’de uzun süredir olmayan birlik ve beraberlik, dayanışma var. Bu içinde bulunduğumuz durumların aşılmasında önemlidir.”
193 YABANCI BİN 103 KATILIMCI
Bu yıl 139 bin metrekare alanda organize edilen Marble’da 193’ü yabancı bin 103 katılımcı yer aldı. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen ağırlıkları 10 ile 30 ton arasında değişen işlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere 15 bin ton doğal taş ile birlikte fabrika makineleri, ocak-iş makineleri ve ekipmanları fuarda sergileniyor.
MARBLE’A KATILAN ÜLKELER
Marble’da bu yıl Almanya, ABD, Avustralya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Belçika, Brezilya, Çin, Danimarka, Dubai, Endonezya, Fas, Fransa, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İtalya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kore, Katar, Makedonya, Mauritius, Mısır, Rusya, Suudi Arabistan, Ukrayna, Vietnam ve Yunanistan olmak üzere 32 ülkeden katılımcı yer aldı.
Yurt içinden ise Aydın, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Yalova olmak üzere 47 ilden firma katıldı.
Sadece profesyonel ziyaretçiye açık olan fuar, 26 Mart Cumartesi günü kapılarını kapatacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.