Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marawi’de kurulan merkez mutfak hizmete girdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Filipinler’de Marawi’nin merkezinde bulunan Camp Bagong Amai Pakpak İlkokuluna merkez mutfak kurulumu sağlandı.TİKA tarafından Marawi’nin merkezinde bulunan Camp Bagong...

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Marawi’de kurulan merkez mutfak hizmete girdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Filipinler’de Marawi’nin merkezinde bulunan Camp Bagong Amai Pakpak İlkokuluna merkez mutfak kurulumu sağlandı.

TİKA tarafından Marawi’nin merkezinde bulunan Camp Bagong Amai Pakpak İlkokulunda kurulan merkez mutfak tamamlandı ve hizmete girdi. Marawi’deki 14 okulda eğitim gören 2 bin 500 çocuğa 110 gün boyunca besleyici nitelikte, sıcak öğle yemeği dağıtımına geçtiğimiz ay başlanmıştı. Yeni inşa edilen mutfağın hizmete girmesiyle proje, 5 bin öğrenciye sağlıklı ve besleyici öğlen yemeği verilmesini kapsayan, şehrin çatışma ve iç savaş sonrası rehabilitasyon sürecinde hayata geçirilen en büyük beslenme projelerinden biri haline geldi.

TİKA tarafından hayata geçirilen ve her gün 5 bin çocuğa besin değeri yüksek öğle yemeği dağıtılmasını sağlayacak beslenme projesi kapsamında çocukların temel besin maddelerine erişiminin sağlanması, kriz sonrası yitirilen dengeli beslenme koşullarının yeniden tesis edilmesi, okul çağındaki çocukların yetersiz beslenmeye bağlı sağlık sorunlarının önlenmesi ve yerlerinden edilmiş çocukların eğitim hayatına geri dönmelerinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.

İnşa edilen merkez mutfağın açılış törenine başta Eğitim Bakanlığı, Marawi Belediye Başkanlığı, Filipinler Silahlı Kuvvetleri, Gawad Kalinga Yardım Kuruluşu ve Ateneo Üniversitesi yetkilileri olmak üzere pek çok resmi ve sivil kuruluştan temsilciler katıldı. Okul Müdüresi Sarah Basir Bantuas, TİKA, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı ve projede emeği geçenlere teşekkürlerini sunarken şehrin toparlanma sürecinde bölgenin geleceği olan çocuklara yönelik böyle bir yardımın çok önemli olduğunu belirtti. Ayrıca Marawi Afet ve Risk Yönetimi Başkanı Cabs Ali Pacasum, projenin Marawililere umut kaynağı olduğunu, bölge insanının hak ettikleri yaşam standartlarına ve mutlu bir hayata kavuşabileceklerini gösterdiğini söyledi.

Marawi’de son dönemde yaşanan hava saldırıları ve şiddetli silahlı çatışmalar sonrası yerel halk evlerini terk etmek zorunda kaldı. Filipinler Silahlı Kuvvetleri tarafından şehirde güvenliğin tekrar sağlandığının açıklanmasıyla birlikte Marawililer yavaş yavaş yurtlarına geri dönmeye başladı. Bununla birlikte bölgede tarımsal üretim durma noktasına geldiğinden insanlar yeterli beslenme şartlarından yoksun bulunuyor. Özellikle gelişme çağındaki çocukların bu yaşlarda yetersiz beslenmesi ciddi sağlık problemlerine ve fiziki-zihinsel gelişimin tamamlanamamasına yol açıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.