Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maraton hatıra ormanları ile İstanbul yeşeriyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor AŞ ve İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ’nin “Yeşil Maraton” teması ile hayata geçirdiği ‘Maraton Hatıra Ormanı’na bir yenisini daha ekliyor.İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor AŞ. tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2016 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2016 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor AŞ ve İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ’nin “Yeşil Maraton” teması ile hayata geçirdiği ‘Maraton Hatıra Ormanı’na bir yenisini daha ekliyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor AŞ. tarafından organize edilen Vodafone İstanbul Maratonu’nda doğanın ve sporun iç içe olmasına vurgu yapılarak İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ. ile birlikte ağaç bağış kampanyası düzenleniyor. Bu manada “Yeşil Maraton” sloganıyla; İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ işbirliğinde ilk kez Vodafone 36. İstanbul Maratonu’nda (2014) uygulamaya koyduğu ağaç bağış kampanyası sporcular tarafından büyük ilgi görmüş ve bağışlanan binlerce ağaç, 2015 yılında İstanbul Büyükçekmece’de ‘Maraton Hatıra Ormanı’na dönüşmüştü.
Geçtiğimiz yıl  düzenlenen Vodafone 37. İstanbul Maratonu’nda da devam edilen  “Yeşil Maraton” ve ağaç bağış kampanyası yine büyük ilgi gördü. Sporcular ve diğer katılımcılar İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ. standında “Maraton Fuarı” süresince ağaç bağışında bulundu. Bağışlanan bu ağaçlar yeni bir “Maraton Hatıra Ormanı” ile hayat buluyor.
‘Maraton Hatıra Ormanı’nın önemli bir görevi ise su havzalarını korumak’
İstanbul’da Büyükçekmece Gölü etrafına dikilen ağaçların bir orman oluşturmasının yanı sıra gölü korumak ve suyunu temiz tutmak gibi önemli bir özelliği de bulunuyor. İlk defa 2014 yılındaki Maratonda hayata geçen bu projenin bundan sonra sosyal sorumluluk çerçevesinde her yıl sürdürülmesi planlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor AŞ ve İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ organizasyonu ile bağışlanan ağaçlar, Çatalca Mevkii/Tepekent-Büyükçekmece’de gerçekleştirilecek ağaç dikim töreni ile Maraton Hatıra Ormanları’ndan biri daha oluşturulacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.