Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mankenlerden Kudüs tepkisi

Bilecik’te düzenlenen bir uluslararası sempozyumun sonunda Osmanlı konsepti Şehri Medeniyet Defilesinde ünlü mankenler ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü "İsrail’in başkenti" olarak tanımasını tepki göstererek defile sonundan Türk...

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mankenlerden Kudüs tepkisi

Bilecik’te düzenlenen bir uluslararası sempozyumun sonunda Osmanlı konsepti Şehri Medeniyet Defilesinde ünlü mankenler ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü "İsrail’in başkenti" olarak tanımasını tepki göstererek defile sonundan Türk ve Filistin bayrakları açtı.

Bilecik Belediyesi’nin düzenlediği, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin katkılarıyla hazırlanan Uluslararası Marka Değerleri ile Bilecik Sempozyumu Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde bugün düzenlenen açılış konuşmaları ile başladı. Açılış saygı duruşu ve Mehteran Takımı eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sempozyuma Bilecik Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri katıldı.

"Bilecik’te marka değerlerimizi yatırımcı ile buluşturacağız"

Açılış konuşması yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Dirilişin, Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri; Şeyh Edebali Diyarı, Ertuğrul Sancağı Osmanlı Ocağı Bilecik’imizi ulusal ve uluslararası platformda büyük organizasyonlarda tanıtımına önem veriyoruz. Bunlardan birisi de birçok medeniyetin başkenti olan Bilecik’te marka değerlerimizi yatırımcı ile buluşturacağımız Uluslararası Marka Değerleri ile Bilecik Sempozyumumuzun açılış programı kapsamında gerçekleştirilecek Şehri Medeniyet Osmanlı Temalı Defilemiz olacak. Medeniyetler Şehri Bilecik’te, Şehri Medeniyet Kültür Projesinin gerçekleştirilmesi bizler için ayrı bir anlam ifade etmektedir. Unutulmaya yüz tutan ama aynı zamanda son dönemde yeniden küllerinden bir Anka kuşu gibi doğan kültürel ve geleneksel değerlerimiz, önemli bir defilede yeniden sentezlenerek ulusal ve uluslararası platformda ünlü mankenlerin sunumuyla yeniden gün yüzüne çıkacak. Bu noktada sempozyumumuza ayrı bir renk ve değer katacak defilemizde emeği geçen ve katkılarıyla destek herkese teşekkür ederim" dedi.

Ünlü mankenlerden defile sonunda Türk ve Filistin Bayrağı açtı

Sema Şimşek, Irmak Atuk, Derya Çavuşoğlu başta olmak üzere birçok önemli modelin yer aldığı, moda tasarımcısı Aylin Yılmaz tarafından tasarlanan ve koreografisi Asil Çağıl tarafından gerçekleşen Şehri Medeniyet Defilesinde Bilecik’in gelenek görenek medeniyetleri ve kültürü ile Osmanlı dönemine ait olan 30 parça kıyafet tasarlandı. Defile sonunda Sema Şimşek Türk Bayrağı Irmak Atuk Filistin bayrağı açarak Amerika’nın aldığı kararı protesto ettiler.

Program sonunda protokol üyeleri tarafından kentin tarihi ve turizm değerlerinin yer aldığı ilk minyatür sergisinin açılı yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.