Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manisalıları şaşırtan sergi

Manisa genelindeki içme suyu depolarının ve borularının MASKİ’den önceki hallerinin yer aldığı sergi, ziyaretçileri şaşırtıyor.Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün, vatandaşa sağlıklı su temini için...

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisalıları şaşırtan sergi

Manisa genelindeki içme suyu depolarının ve borularının MASKİ’den önceki hallerinin yer aldığı sergi, ziyaretçileri şaşırtıyor.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün, vatandaşa sağlıklı su temini için hayata geçirdiği depo ve altyapı yenileme çalışmalarını ortaya koyduğu sergi, Lale Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. İçme suyu depolarının ve borularının MASKİ göreve gelmeden önceki hallerini görenler, şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Bekir Dağıstan da, kent konseyi yürütme kurulu üyeleri ve muhtarlar ile birlikte MASKİ’nin sergisini gezdi. İçme suyu hijyen standartlarının yükseltilmesi amacıyla yapılan bu çalışmaların göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Konsey Başkanı Dağıstan, bu hizmetler sayesinde bugün gönül rahatlığıyla su tüketebildiklerini ifade etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Osman Kurtulmuş, “Sergi her şeyi net bir şekilde anlatıyor. Eski sistemlerin yenilenmesinin Manisalılar için önemli olduğunu biliyoruz. Bu boruların içinden neler geçiyordu eskiden diye düşünüyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesini tebrik ediyoruz. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Bey’e teşekkür ediyoruz. Oraklar çıkmış, borulardaki küfler görülüyor. Yeni sistem borularda bu tarz şeylerin olmasına imkan yok. Rençberlik yaptığım için boru sistemlerini iyi biliyorum” dedi.

“Yapılan çalışmalar insan sağlığı için çok iyi”

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Bekir Dağıstan, içme suyu hijyen standartlarının yükseltilmesi amacıyla yapılan bu çalışmaların göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, “Bugün burada Manisa Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Manisalı vatandaşlar ve muhtarlarımız ile birlikte MASKİ’nin düzenlemiş olduğu içme suyu ile ilgili sergide gördük ki içme suları eskiden ne kadar sağlıksızdı. Ancak yapılan çalışmalar neticesinde de içme sularımızı sağlıklı bir noktaya getirilmesi için yapılan hizmetleri takdir ediyoruz. Başta Cengiz başkanımız olmak üzere MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun beye ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Bu çalışmaları gördükçe geleceğimizin daha da iyi olacağını düşünüyoruz. Yapılan çalışmalar insan sağlığı için çok iyi” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.