Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manisa’da TOKİ Kura Çekim Tarihi Belli Oldu

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yapımına başlanan TOKİ ilk etap konutlarının kura çekiminin Mayıs ayı sonunda yapılacağını söyledi.Yunusemre Belediyesinin girişimleriyle...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yapımına başlanan TOKİ ilk etap konutlarının kura çekiminin Mayıs ayı sonunda yapılacağını söyledi.
Yunusemre Belediyesinin girişimleriyle TOKİ tarafından Akgedik bölgesinde yapımına başlanan Yunuskent Projesinde kura çekim tarihi belli oldu. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, ilk etabı bin 101 konut, 39 ticaret merkezi, bir camiden oluşacak olan toplam 5 bin 500 konutun yapılacağı Yunusemre ilçesi Akgedik bölgesindeki inşaat alanında incelemelerde bulundu. TOKİ Başkanı Turan’a, AK Parti Manisa milletvekilleri Recai Berber, Murat Baybatur, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, daire müdürleri ve müteahhit firma yetkilileri eşlik etti. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, inceleme gezisi sırasında ilk etap konutları 9. blokun temelini atarak, Manisalıların merakla beklediği kura çekim tarihini açıkladı. Yunuskent projesinde çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, bu zamana kadar verdikleri her sözün arkasında olduklarını vurguladı. TOKİ konutlarına gidecek yollarda çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden Çerçi, “TOKİ’nin desteğiyle birlikte organize sanayi bölgesiyle burayı bütünleştireceğiz. Yolun ihalesi yapılmış durumda. Akgedik bölgesinden de Menemen istikametine gidecek bir çıkış için çalışmalar sürüyor” dedi.
“2017’NİN 8’İNCİ AYINDA TESLİM EDECEĞİZ”
Ev sahibi olamayan vatandaşları ev sahibi yapabilmek için çalıştıklarını dile getiren TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, şunları söyledi:
“Piyasa koşullarında ev sahibi olamayan vatandaşlarımızın ekonomik durumuna göre 10, 15 ve 20 yıla varan vadelerle konut sahibi olmalarını sağlıyoruz. Manisa’da şimdiye kadar ilçeleriyle beraber 5 bin 843 konut ihale edildi. Bunların 3 bin 726’sı hak sahiplerine teslim edildi. Bunun yanında iki 300 yataklı, bir 200 yataklı, bir 75 yataklı ve bir tane de 25 yataklı hastane, toplam 5 tane hastane ihale ettik ve bunların bir kısmı teslim edildi. Soma ve Selendi’deki hastanelerde inşallah birkaç aya kadar çok modern hastaneler olarak hizmet vermeye başlayacak."
Son 12 yıl içerisinde TOKİ tarafından Manisa’ya yaklaşık 750 milyon TL’lik yatırım yapıldığını anlatan Turan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu an konuştuğumuz projeyi 2017’nin 8’nci ayı gibi inşallah teslim etmiş olacağız. Allah bir mani vermezse. Önümüzdeki yılın 8 veya 9. ayında burada yaşam başlamış olacak. Sadece ilk etap için bu projenin yatırım bedeli 140 milyon TL’dir. Şuan bu ihalenin içerisinde bin 101 konut, 39 iş yeri bir cami bulunuyor. Projenin ikinci etap ihale hazırlıklarını yapıyoruz. İnşallah 7’nci ay gibi burada ikinci etap ihalede yapılmış ve inşaatı başlamış olacak. Bu proje ve önümüzdeki 3-4 yıllık süreçte sadece Toplu Konut İdaresinin Akgedik bölgesine yapacağı yatırımın toplam bedeli 750-800 milyon TL’dir. Bunun doğal olarak Manisa ekonomisine katkısı olacaktır.”
KURALAR MAYIS AYI SONUNDA ÇEKİLİYOR
Manisalıların merakla beklediği kura çekimleri hakkında bilgi veren Turan, “Bu konutların kuralarını merakla bekleyen vatandaşlarımız olduğunu biliyorum. Şuan yaptığımız bin 101 konutumuzun kurasını Mayıs sonunda inşallah yapacağız. Tam tarih vermek istemiyorum. Mayıs’ın 25’i veya 28’i olabilir. Mayıs ayının son haftasında inşallah bu bin 101 konutun kurasını çekmiş olacağız. İnşallah hak sahiplerini belirlemiş olacağız. 2’nci etap ihalesini inşallah önümüzdeki 7’nci aya kadar yapmış olacağız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.