Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manisa’da Sıcaklık Bunalttı

Manisa’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları hayatı olumsuz etkiledi. İl Halk Sağlık Müdürü aşırı sıcaklıklara karşı vatandaşları uyarırken, Manisa Valiliği de kronik hastalığı bulunan memurlara 2 gün idari...

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2016 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa’da Sıcaklık Bunalttı
Manisa’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları hayatı olumsuz etkiledi. İl Halk Sağlık Müdürü aşırı sıcaklıklara karşı vatandaşları uyarırken, Manisa Valiliği de kronik hastalığı bulunan memurlara 2 gün idari izin verdi.
Manisa’da termometreler 42 dereceyi gördü. Bazı vatandaşlar park ve bahçelerde buldukları gölgede güneşin etkisini kaybetmesini beklerken, bazı vatandaşlar ise çeşme başlarında yüzlerini yıkayarak serinlemeye çalıştı. Çocuklar ise süs havuzlarına akın etti.
ENGELLİ VE HAMİLELER İLE KRONİK HASTALARA 2 GÜN İZİN
Kamu çalışanlarını sıcaklıklara karşı uyaran Manisa Valiliği de, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamile, kalp damar hastalığı, hipertansiyon, KOAH, diyabet, kanser gibi kronik hastalığı olan kamu görevlilerinin 20-21 Haziran 2016 tarihlerinde idari izinli sayılacağını bildirdi. Hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde artması beklenirken Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay da vatandaşları sıcak çarpmasına karşı dikkatli olmaya çağırdı.
21 HAZİRAN’A DİKKAT
Özellikle sabah 10.00 ile 16.00 arasında zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini söyleyen Tay, "Risk grubunda olan kişilerin, 4 yaşında, 4 yaşın altında çocukların, 65 yaş üzerindeki yaşlıların dışarı çıkmamaları onların sağlığı açısından önemli olacaktır. Dışarıya çıkmak zorunda kalan kişilerin özellikle açık renkli hafif bol giysiler giymeleri, geniş kenarlı havalandırmalı şapkalar takmalarını öneriyoruz. Yine aşırı sıcaklarda fazla fiziksel aktivitede bulunmamak, özellikle spor yapmak isteyenlere sabah ve akşam saatlerinde spor yapmalarını öneriyoruz. Sıcak havalarda vücuttan sıvı kaybı daha fazla oluyor. Bu nedenle vatandaşların günlük sıvı ihtiyacı olan en az iki buçuk litre suyu almaları gerekiyor. Aynı zamanda şu anda Ramazan’da olmamız sebebiyle ve yarın da 21 Haziran yılın en uzun günü olması sebebiyle sahur ile iftar arasındaki süre 17 saati bulabilmekte. Dolayısıyla geriye kalan 7 saatin büyük bölümü de uykuda geçiyor. Bu süreyi iyi değerlendirin. Her fırsatta su içmelerini ya da sıvı gıdaları almalarını öneriyoruz. Yine vücut ısısının yüksek olması nedeniyle vücut ısısını düşürmek amacıyla imkan varsa sık sık duş almaları, eğer mümkün değilse ayakları yüzü enseye soğuk su ile silinmesin ya da soğuk suyla yıkanması tavsiye ediyoruz" dedi.
SÜS HAVUZLARINA KARŞI UYARDI
Sıcak havalarda serinlemek için süs havuzlarına giren çocuklar için de uyarılarda bulunan Tay, bu havuzların hem sağlık yönünden hem de kazaya sebebiyet verebileceği için uzak durulmasını istedi. Tay, "Bu su kanalları ve göletler pis olması nedeniyle birçok hastalık riski taşımaktadır. Hem de güvenli değildir, cankurtaranı yoktur ve zeminlerinin bataklık olması nedeniyle de boğulma riski oluşturmaktadır. Bu nedenle çocuklarımızın buralarda bu sulara girmemelerini ve güvenlikli, cankurtaran bulunan ve ekiplerimize denetimleri tarafından yapılan havuzda yüzmelerini, oralarda sergilemelerini tavsiye ediyoruz" diye konuştu.
Hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde de sürmesi bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.